Hlavní navigace

Alcatel VR Headset: virtuální brýle i pro slabozraké

26. 10. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Alcatel
UVNITŘ FOTOGALERIE – Novinka není určena jen pro firemní telefony, ale měla by být kompatibilní s řadou mobilů o velikosti displeje 5 až 6 palců.

Brýle pro virtuální realitu (VR) se nabízejí jednak ve spojení s telefony Alcatelu a jednak jako samostatné příslušenství za 1250 Kč. K jejich používání prý stačí stáhnout jakoukoli aplikaci VR, poté naskenovat telefonem QR kód na headsetu Alcatelu a nakonec vložit chytrý telefon do brýlí.

Ty disponují zorným polem 120 °, což je podobné jako u lidského oka; podle Wikipedie je v tomto případě celkový zorný úhel ve vodorovné rovině asi 140 °.

K TÉMATU: Test dětských VR brýlí Mattel View-Master

Discovery Communications a Google uvádějí seriál Discovery TRVLR ve virtuální realitě

Test VR brýlí Trust Exos Urban

BRAND24

Největším přínosem Alcatel VR Headset je ale to, že si ti, kteří nosí dioptrické brýle, mohou obraz přizpůsobit do až mínus šesti dioptrií, a to s pomocí ovládacího kolečka na horní hraně. Pokud nechtějí jít touto cestou, mohou vyzkoušet, zda se do nich se svými dioptrickými brýlemi vejdou. Pokud prý nejsou nějak extrémně velké, mělo by to jít.

Jak můžete také vidět ze snímků ve fotogalerii, VR brýle mají ergonomický tvar s pěnovou výstelkou a výrazný a nastavitelný křížový pásek pro upevnění na hlavu. Obé by podle výrobce mělo přispět k pohodlnějšímu nošení. Seznam kompatibilních telefonů najdete ve galerii níže.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).