Hlavní navigace

Active TV a pořad Sexy Game projdou drobnohledem ministerstva financí

24. 7. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Boj vysílací rady s provozovatelem televize Active TV, společností TV CZ, je více méně zatím neúspěšný. Regulátor má jen omezené možnosti postihu díky slabé legislativě.

Ministerstvo financi bude prozkoumávat obchodní praktiky teleshoppingové a ezoterické televize Active TV i lifestylové televize Óčko, respektive pořadu Sexy Game, který se na této stanici vysílal. Vyplývá to z aktuálního zápisu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), která žádá tým ministra Andreje Babiše o pomoc. Televize Active už je pod drobnohledem vysílací rady dlouhodobě, bohužel zatím bez výrazného výsledku. Společnost TV CZ se ukázala v průběhu času jako problémový držitel vysílací licence. Rada v minulosti například firmu kritizovala za to, že jí nebyla schopna poskytnout záznam svého vysílání.

K TÉMATU: Internetová televize Stream.cz vyrazila do boje s podvodnými televizními soutěžemi

Rada postupuje Ministerstvu financí ČR podnět k prošetření porušení herního řádu soutěže provozované v rámci teleshoppingového bloku s názvem Kvíz odvysílaného dne 15. května 2014 od 06:45 hodin na programu Active TV, uvádí se v posledním zápisu regulátora. Na jednom z nejnovějších zasedání vysílací rady se také na přetřes dostal pořad Cenokat. Na internetových fórech se dokonce objevilo podezření diskutujících, že je pořad předtočen a o jeho ceně je již dávno rozhodnuto. Tato tvrzení je ale třeba brát s určitou rezervou. Vysílací rada má v trestání těchto „poctivých“ podnikatelů díky slabé legislativě omezené možnosti.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Regulátoři evidují už více než stovku podnětů na podvodné televizní linky

Co se týká pořadu Sexy Game, na nekalé praktiky jeho provozovatele upozornila v minulosti internetová televize Stream.cz, za níž stojí společnost Seznam.cz. Jeden z moderátorů Jan Tuna tehdy názorně předvedl, jak soutěže tohoto typu fungují. Průvodce, případně průvodkyně, těmito kvízy neustále vyzývají diváky, aby volali na nákladné linky, ale do studia jich bude připojeno naprosté minimum, případně nikdo. A to byl právě případ kritizovaného pořadu Sexy Game. Vysvětlení k vysílání z 26. dubna už podal provozovatel Óčka, společnost Stanice O, která už pořad z programového schématu dávno stáhla.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).