Více

Snídaně s Novou předvedla tradiční českou zabijačku

[Tisková zpráva] Staletou českou únorovou tradici připomněla dnes svým divákům Snídaně s Novou. V oblíbeném ranním publicistickém pořadu televize Nova předvedli odborníci divákům, jak se připravuje pravá česká zabijačka. Přímý přenos moderovali Zora Kepková a Tomáš Krejčíř.

Praha, 11. února 2011 – Snídaně s Novou připomněla v pátek 11. února 2011, že měsíc únor byl v českých zemích po staletí zasvěcen vůni vepřových hodů a čerstvého uzeného. Do živého vysílání přizvala tři řeznické mistry v čele s Pavlem Holečkem, aby divákům předvedli, jak se připravuje pravá česká zabijačka. Vysílání moderovali Zora Kepková a Tomáš Krejčíř.

Před budovou televize Nova na pražském Barrandově přibylo v pátek ráno zcela neobvyklé vybavení. Pod party stany, které kryly účastníky před nepřízní počasí, se hned s rozbřeskem pustila do díla trojice řeznických mistrů, aby divákům předvedli ukázky svého umění a seznámili je se vším, bez čeho se zabijačka neobejde, od speciálního náčiní přes rozličné druhy koření až po seznámení s krajovými rozdíly a specialitami.

Řada hospodyněk jistě ocenila ukázku správného bourání masa a představení jednotlivých kusů vepřového, spojené s radami, k jakým pokrmům se nejlépe používají. Pak již přišly na řadu zabijačkové pochoutky a krátce po půl osmé i první ochutnávka. Televizní zabijačka stejně jako každá jiná začínala ovarem. Následovala příprava a plnění jaternic a jelit, a poté samozřejmě domácí tlačenka a rady, jak správně připravit maso k uzení. O své zkušenosti se zabijačkami se s diváky podělil i host pořadu, uznávaný kuchař Radek Šubrt, kterého dobře známe z pořadu TV nova Tescoma s chutí.

Sledujte DigiZone.cz

Facebook Google+