Více

Ano, šéfa! Šéf se vrací na místo činu, bude na Šumavě nadělovat hvězdičky

[Tisková zpráva] Petrovice – Vojetice. V prvním díle jste se seznámili se dvěma restauracemi, které od sebe leží, co by kamenem dohodil. Liší se ve všem, a přesto mají něco společného. Kněžice jsou zámecký hotel s dánskými majiteli a převážně cizí klientelou. U Štěpána je venkovská hospoda, kam chodí na pivo i zaměstnanci ze zámku, místní a také Holanďané z kempu si tu o víkendech rezervují místa, aby ochutnali skvělé steaky ze Štěpánova ekologického chovu.

Na zámku mají personál, U Štěpána si musejí převážně poradit vlastními silami. Na zámku Kněžice v Petrovicích mají moderně vybavenou a prostornou kuchyni, to se o té ve Vojeticích říct nedá. Společné mají oba podniky to, že nevydělávají, kolik by mohly, kdyby využily všechny možnosti. A možnosti tu podle šéfa jsou…

Eliminace norských lososů v Kněžicích
Paní Jette Boel a její manžel Niels Brochner ztrácejí dánskou klientelu. Kněžice se pro majitele stávají neúnosným balvanem, který spolyká hodně peněz. Může za to hospodářská krize, je třeba odvahy ke změnám. A změn se Dánové dosud obávali. Jenže situace je vážná… Zdeněk Pohlreich zmapoval terén a zjistil, že i přes atraktivnost místa majitelé musejí nabídnout víc než dosud. Kosmopolitní předraženou kuchyni nahradit českými specialitami, aby cizinci ochutnali něco pro oblast typického, ale pro ně exotického, a o svém gastronomickém zážitku se šířili dál mezi svými nebo se kvůli němu na Šumavu rádi vraceli. Tentokrát se v šéfově hledáčku ocitnou ryby, které rád připravuje a sám je rád jí. Uvidíte nákup ryb a přípravu pstruha. Co dále poradí šéf Café Imperial dánským vlastníkům, aby restaurace v Kněžicích prosperovala a dostala se do černých čísel? Paradoxně zlevnit, pokud usilují o českou klientelu, což majitelka nerada slyší. Personál se na změny těší, obává se o svoji budoucnost. V hezkém prostředí pracují rádi, a proto přiloží ruku k dílu. Pokud jste zvědaví, jak si šéf pochutná při svém návratu do Kněžic a co mu připraví zdejší šéfkuchař Pavel, nenechte si ujít druhou a závěrečnou část trochu netradiční šumavské epizody oblíbeného pořadu Ano, šéfe!

Jak lehce vylepšit manželský život ve Vojeticích
Štěpán zatím bojuje s nedostatkem času, penězi, špatně vybavenou a nepraktickou kuchyní i s jídelníčkem. Možná mu šéf poradí opak toho, co Dánům. Nebát se zdražit a lépe využít dobytek, aby přinášel více zisku. Pozve odborníka na zařízení kuchyně, aby se v ní rychleji a snáze vařilo. Život není jenom práce a bylo by smutné, kdyby se krize v podnikání přenesla i do soukromí sympatického páru. Šéf ale dokáže zázraky. Nevěříte? Jak pečuje o své ovečky a co všechno dokáže napravit, uvidíte v šéfově šumavské misi 2, která rozhodně nevypadá jako Mission Impossible. Dočkají se dánští manželé ze zámku a Štěpán se Zdeničkou z „podzámčí“ šéfovy vytoužené hvězdičky? Nebo dokonce hvězdiček? Bude Zdeněk Pohlreich na Šumavě nadělovat radost a smích? Nechte se překvapit…

Sledujte DigiZone.cz

Facebook Google+