Více

S Italem v kuchyni: Utáhne Emanuele Halinu Pawlowskou na vařené nudli?

[Tisková zpráva] Za doprovodu příjemné hudby vám Emanuele se svým jižanským šarmem a pohodovým přístupem ukáže, jak se dělají pravé italské těstoviny (pasta). Čekají nás domácí tagliatelle s klobáskou, špagety carbonara a spousta dalších dobrot. Za Emanuelem Ridim se přijede podívat i spisovatelka Halina Pawlowská, která se již od dětství ráda nechává překvapovat jídlem. Pasta S Italem v kuchyni v neděli 11. října v 18.00 na Primě!

Lásku k jídlu v Halině od dětství budoval otec, který předstíral, že vede dcerku na procházku, ale přitom s ní dělal kulinářskou túru po Praze. Ukazoval jí, co mají v jakém lahůdkářství nejlepšího, a ona se už těšila, čím ji otec příště zaskočí. Protože nejpevnější citový vztah je prý láska k jídlu.

Nedělní vaření s Emanuelem Ridim pokračuje lehkým zdravým předkrmem – antipastou. Rajčata plněná tuňákovou omáčkou začínají přípravou domácí majonézy. Je rychlá a vynikající, má neopakovatelnou chuť. Na toto zdravé a oku lahodící jídlo můžete prý bez obav pozvat i svoji tchyni. Těšte se na špagety s olivovým olejem, česnekem a feferonkami, které představují základní jídlo italské kuchyně, i na špagety carbonara. Emanuele je připravuje bez smetany, stačí mu jen slanina, čerstvá vejce a parmazán. Tento pokrm si získal pro svou výživnost velkou popularitu po druhé světové válce.

Na domácí tagliatelle s klobáskou si Emanuele udělal široké nudle na strojku sám, ale mohou se samozřejmě i koupit. Při třetí ochutnávce již Halina volala ne, ale Emanuele ji utáhl na své al dente vařené nudli do třetice. Olivový olej je v italské kuchyni nepostradatelný, diváci i spisovatelka poznají několik druhů tohoto blahodárného gastronomického elixíru a dozvědí se jeho nejlepší využití. Ze sto kilo oliv se připraví asi 17 litrů oleje. Pasta S Italem v kuchyni v neděli 11. října v 18.00 na Primě!

Sledujte DigiZone.cz

Facebook Google+