Více

S Italem v kuchyni: Křemenáč od Petra Eliáše skončil v houbovém rizotu

[Tisková zpráva] Málokterý národ sbírá houby se stejnou vášní jako ten náš. Italové také milují jídla z hub a často je připravují, ale v Itálii je jejich sběr regulován. Na české chalupě může ale kuchař Emanuele Ridi nasbírat hub, kolik chce. Proto vám ve své kuchyni připraví pár lahůdek z této sezónní, chutné a nízkokalorické suroviny.

Houbové pokrmy nabídne svým hostům – hokejistovi NHL Patriku Eliášovi a jeho ženě Petře Elias Volákové, kterou diváci Primy dobře znají. Protože čas strávený s přáteli nad dobrým jídlem se nepočítá do délky života, jak tvrdila Emanuelova babička, nezapomeňte se inspirovat ve druhé epizodě nové cooking show S Italem v kuchyni v neděli 4. října v 18:00 na Primě.

Jako předkrm připraví Emanuel salát ze smažených hub (funghi fritti). Houbové plátky – v Itálii mají nejraději hřiby a lišky. Italové také milují a dělají rizoto na všemožné způsoby. Na začátek to nejjednodušší – rizoto s parmazánem. Aby vznikla správná krémová konzistence, je nutná pravá italská rýže. Emanuel představí tři druhy, nejznámější arborio se dá sehnat i u nás.

Manželé Patrik Eliáš a Petra Voláková cestou v lese našli pár křemenáčů, které by se mohly hodit. Emanuel jim totiž uvaří rizoto s houbami (risotto con funghi). Jako další chod nabídne telecí plátky na houbách (scaloppini di stello con funghi) a na závěr upeče jednoduchý moučník podle babiččina receptu. Sousedka Eliška mu přinesla vajíčka na žloutkovou pěnu, o níž italský kuchař tvrdí, že je to pravá přírodní viagra. Zatímco si Patrik s Petrou pochutnávají na voňavém rizotu, Emanuel pozve diváky do svého rodiště na Elbě a seznámí je s restaurací Emanuel, kterou v šedesátých letech provozovali jeho prarodiče a dodnes nese dědečkovo jméno.

Sledujte DigiZone.cz

Facebook Google+