Více

Prostřeno! Pokus o zážitkovou gastronomii

[Tisková zpráva] Tři muži a dvě ženy se potkají v Olomouci a okolí, aby si zahráli o čtyřicet tisíc korun, dobře se najedli a pobavili. Náhodou se u stolu sešli dva Petři a jedna Petra, dále Luděk a Veronika. Vznikla parta solidní, tolerantní, přející. Jak ale uměla vařit? I v kuchyni si Hanáci vedou dobře, najdou se i odvážlivci, co risknou pokus o zážitkovou gastronomii. Jen s časem jsou Moraváci trochu na štíru, zato potvrdí, že chlapi dokážou držet při sobě, zatímco ženy hrají na vlastním písečku. Chlapi sobě – jenže tentokrát trochu jinak – každý všední den v pořadu Prostřeno v 18.00 na Primě!

Pondělí: módní návrhář Luděk (37)
Muž mnoha řemesel prý dělá konečně to, co ho baví. K tomu dokončuje druhou vysokou školu, s přítelkyní se starají o tři děti, ale čas na vaření si najde. Luďkovo menu je jedna velká záhada. Jaká bude zábava prvního hostitele? Po kreaci u sporáku uspořádá módní přehlídku. Luděk je perfekcionista… Bude takový i jeho hlavní chod s názvem Šternberské tajemství?

Úterý: pečovatelka Veronika (23)
Mladá slečna z Určic vystudovala sociální pedagogiku a denně pečuje o psychicky nemocné ženy. V úterý večer ale s láskou obslouží i nové známé a krajany. Do čeho se pustí ve svém hezky barevném venkovském domečku, kde žije s přítelem? Začne zeleninovou polévkou a pokračuje debrecínskými kotletami, které má moc ráda. Snad ji nezradí ani vepřové, ani její závěrečný vaječný sen. Nevyklube se z něj noční můra?

Středa: bavič Petr alias Cépa
Nejnápadnější figura z celého týdne se do pořadu přihlásila, když ji k tomu vyhecoval kuchař z Malého Hradiska. Rozvedený podnikový kouč pracuje v Brně, ale v Hradisku relaxuje, má tu přátele, kapelu i střelnici. Pánové ocenili Petrovu domácí palírnu, ženy překvapily polní podmínky přípravy domácí tlačenky a medovníku, babiččiny kvasnicové polévky, řízků a bramborového salátu. Jak to Cépa stihne? Plánuje totiž hudební show v místním hostinci! Před každým chodem se pro jistotu posilní domácí pálenkou, ale tím želatinu nezahustí. Všechny čeká těžká improvizace…

Čtvrtek: rozhlasačka Petra (42)
Marketingová konzultantka z Radia Haná vystudovala v Olomouci, kde žije, dějiny filmu a literatury. Ráda tvoří rukama, a proto i ráda vaří. Také se s oblibou vrhá do nových věcí. Občas rovněž pokouší trpělivost soupeřů. Večer to zkusí s italskou kuchyní. Její mačkané brambory jsou pro všechny novinkou, ale slupka je poněkud nepoživatelná. Soupeři proto netrpělivě čekají na sladké jahodové potěšení…

Pátek: finančník Peter (26)
Má těsně před svatbou a výhra by se mu jistě hodila. Nemluvný Peter z Přerova umí překvapit, jeho čtyřchodové menu zní jako z luxusní restaurace. Je ale Peter špičkový kuchař? Možná i ten by se zalekl dvou předkrmů, krémového rizota ke kuřecím prsíčkům na másle, pórkové pěny, smažené mrkvové slámy a pošírované hrušky. Mladý Slovák je zatím vklidu, ale pomalu se z něj začíná řinout pot. Finále a čtyřicet tisíc jsou totiž na dosah!

Recepty hostitelů najdete hned po odvysílání jednotlivých dílů na stránkách pořadu www.iprima.cz/pros­treno. Nebudou chybět ani rady jak být nejlepším hostitelem.

Sledujte DigiZone.cz

Facebook Google+