Více

Prostřeno! Palačinky bez mléka a tuhý rumpsteak

[Tisková zpráva] Dvě amatérské kuchařky, které tentokrát prostírají v Brně, dělí dvě generace. Sejdou se se třemi mladými muži – každý je však úplně jiný. Báře a Zdeňkovi, jihomoravským benjamínkům, je něco málo přes dvacet, kuchařské zkušenosti ale mají slušné. Pánové Zdeněk a Zbyněk si nesednou, zato jim leží na srdci kvalita a stupeň tvrdosti hovězího masa. Jejich hádka málem rozhodí i tak vyrovnanou bytost, jakou je mladá maminka Bára. Kterému brněnskému dráčkovi ale nakonec uvízne za drápky 25 000 korun? To se dozvíte v pátek v 18.00 na Primě v pořadu Prostřeno. Ale přihořívá už od pondělí.

Pondělí: špikovačka Jiřina (66)
Jiřina by snad prošpikovala i buchtu. Sportovní důchodkyně se kalorií nebojí, v pondělí se u ní dost smaží. Nejprve slaninové placičky, potom kuřecí v pivním těstíčku. Pochvalu sklidí kokosové řezy. Ale co ta školní zábava? Překvapí stejně příjemně jako „školní“ kvasnicová polévka? První hostitelka zapomněla z nervozity nalít víno, protože však miluje svého pejska, nikomu to nevadí. Psí chlupy jsou totiž všude, nejen v prázdných sklenicích.

Úterý: svérázný Zbyněk (25)
V malinkém bytě v Židenicích žije Zdeněk. Ač bude brzy hned dvojnásobným otcem, je zatím svobodný. Je po úrazu ruky, takže mu dá vaření o trochu víc práce. Náladový strávník i soupeř je poněkud náročný, protože odmítá mléko. I jeho závěrečné flambované palačinky budou bez mléka, zato s džusem. Poznají to hosté? Milovník masa sestavil menu inspirované lesem, které vaří podle vlastní receptury úplně poprvé. Je risk skutečně zisk?

Středa: fešák a džentlmen Pavel (32)
Uvidíme další pokus o originální francouzskou cibulačku. Čeká nás gastrovýlet na jih, který skončí až za oceánem. Plněné mexické tortilly budou vlastnoruční, náplň několikerá. Pozorný hostitel Pavel vaří s vášní, dokonce to kolem něj trochu lítá. Snad nenarazí se svým carpacciem, paní Jiřinka ho ještě nikdy nejedla! Hosty čeká další flambovaný moučník, tentokrát ovocný. Zdeněk rýpe, že má v salátu trochu písku. Snad mu to zrníčko spláchne doušek pivka, až pro něj pozorný hostitel zaskočí se džbánkem do vedlejší hospody.

Čtvrtek: mladá maminka Barbora (24)
Že by volné pokračování? Bára totiž také chystá tortillu. Bude lepší než soupeřova? Zatím prostřela nejhezčí stůl. Pochvalu sklidí i její sýrová polévka. Stane se korunou večeře pečená panenka ochucená po asijsku? Vykoupaná v medu s troškou kari a sójové omáčky a podávaná s rýží a mrkví? Dezert z mascarpone s jahodami je rychlovka. Bude to taky tutovka? Zachrání hra se slovy rozpačitý dojem, který po sobě zanechala slovní přestřelka Zbyňka a Zdeňka?

Pátek: metrosexuál a detailista Zdeněk (21)
Manažer Zdeněk začne smaženými pirohy z bramborového těsta se dvěma náplněmi. Ajťák Zbyněk pro změnu ani neví, co pirohy jsou. A zase to zrádné hovězí… Kraví hora se jmenuje místo v Brně, kam si chodí všichni zaplavat, ale také hlavní chod. Na talíři se objeví plátek zadního hovězího a na něm hovězí burger. Údajný rumpsteak ale ukouše jen Pavel. Jiřinka si plátek nechá raději zabalit pro pejska. A jak zachutná „tiramisu po brněnsku“ a pobaví Zdeňkův improvizovaný bar? Nezapomeňte, že v pátek uvidíte nejen průběh večeře v atypickém bytě v Husovicích, ale dočkáte se i vítěze brněnského Prostřeno!

Recepty hostitelů najdete hned po odvysílání jednotlivých dílů na stránkách pořadu www.iprima.cz/pros­treno. Nebudou chybět ani rady jak být nejlepším hostitelem.

Sledujte DigiZone.cz

Facebook Google+