Více

Na Bontonu vaří šéfkuchař Paulus!

[Tisková zpráva] Rádio Bonton zahájilo exkluzivní spolupráci s renomovaným šéfkuchařem Romanem Paulusem. V rámci sobotního programu Jak se vaří na Bontonu bude posluchačům radit, jak správně používat a vybírat kvalitní suroviny a jak i v domácích podmínkách připravit výborné jídlo. Pilotní díl spolupráce odstartoval na rádiu Bonton 2.10 od 11 hodin.

Šéfkuchař Roman Paulus
Roman Paulus, šéfkuchař hotelu Radisson Blu Alcron, přišel do Alcronu z pražského hotelu Hilton, kde působil na pozici Sous Chef restaurace CzecHouse Grill & Rotisserie. Tak jako jeho předchůdce Jiří Štift, má i Roman Paulus zajímavé zahraniční zkušenosti.

Svou kariéru započal na začátku 90. let v Rakousku a v roce 1999 se přemístil do známého hotelu Savoy v Londýně. Jak sám říká, obě tyto zahraniční zkušenosti byly obzvláště v 90. letech minulého století velmi přínosné, jelikož se měl možnost seznámit se špičkovými službami a gastronomii, která se u nás v té době teprve probouzela. Po zkušenosti v Londýně se podobně jako jeho předchůdce vypravil na cestu kolem světa na zaoceánské lodi Queen Elisabeth II, na které strávil půl roku. Po návratu v roce 2000 již začal pracovat pro hotely Hilton, nejprve ve Vídni a od roku 2002 v Praze. Na jaře 2008 přijal nabídku postu šéfkuchaře v hotelu Alcron, k čemuž dodává: "Měl jsem sen stát se šéfkuchařem hotelu. Alcron je hotel s vynikajícím jménem a skvělou tradicí. Doufám, že budu moci v Alcronu zužitkovat mé zkušenosti, které jsem za svoji kariéru nasbíral a i pro mne bude tato zkušenost přínosem a posunem v mé kariéře.”

Roman Paulus v předešlých letech prošel několika významnými profesními školeními, jmenujme například The Emirates Academy of Hospitality Management, která je odnoží nejznámější hotelové školy světa Ecole Hoteliere de Lausanne. Rovněž byl na stáži v restauracích oceněných michelinskou hvězdou (La Pergola v Římě či Maison du Boeuf v Bruselu). V roce 2004 se stal Mladým manažerem roku vyhlašovaným Národní federací hotelů a restaurací ČR. Hovoří plynně anglicky a německy.

Sledujte DigiZone.cz

Facebook Google+