Více

Ano, šéfe! U Draka vaří na draka. Nebo už ne?

[Tisková zpráva] U Draka vaří na draka, alespoň si to myslí kulinářský guru Zdeněk Pohlreich, který přijel do Neratovic, aby tu rozčeřil vody rodinné restaurace paní Evy Benešové. Majitelka má pocit, že se její „hýčkané dítě“ potápí, již neprosperuje jako dřív. Proto by byla ráda, kdyby se vyhlášený kuchař z Prahy podíval na zoubek jejímu podniku a upozornil na eventuální nedostatky a chyby, kterých se možná i v dobré víře dopouští.

Majitelka Eva Benešová, bývalá regionální novinářka, se rozhodla vložit své síly do provozování restaurace. Ta dříve byla ryze čínská a docela populární. Dnes se v restauraci vaří jídla italská, česká, čínská a odpovídá tomu i osobitý interiér. Paní Eva chtěla mít z restaurace lepší podnik, přičemž dnes je v minusu, s tržbou to jde od desíti k pěti a lidi nechodí. Problémy s personálem a špatné reakce návštěvníků, které lze vyčíst z návštěvní knihy, znavené paní Evě nepřidají. Doufá už jen v poslední pomoc od Zdeňka Pohlreicha. Proto se přihlásila i do tohoto pořadu. „Přihlásila jsem se ze zvědavosti, každá zkušenost je dobrá. Jaký to ale bude mít ohlas, uvidíme až po vysílání,“ konstatuje paní Benešová.

Interiér, personál i jídelníček. Nic neušlo pozornosti svérázného Zdeňka Pohlreicha. Nádobí, to je symfonie devadesátých let, v podobné pasti uvízl i jídelníček. Oba kuchaři musejí pracovat v prostoru rozměrů kuchyňky v Orient Expresu, jak okomentoval šéfkuchař Pohlreich a pogratuloval personálu k odvaze. Smířlivě ale usoudil, že i interiér „je mu pumpička“, když si pochutná a bude se tam cítit dobře.

Bohužel si nepochutnal. Majitelka si myslela, že se v Draku dobře vaří. Jenže nevaří, proto se tam ani dobře nedaří. Zdeněk Pohlreich okamžitě narazil na evergreen současné gastronomie – příliš obsáhlý jídelníček, který zahrnuje všechny inspirace světovou kuchyní v české variantě. Paní Benešová ostala rady o ekonomice podniku – zvlášť cenné v době hospodářské krize – o lepší využitelnosti surovin a návratnosti investic. Zdeněk Pohlreich má nemalý pedagogický talent, a proto by si pořad Ano, šéfe! neměli nechat ujít především lidé, kteří sní o vlastní restauraci nebo ji už mají a nešlape podle jejich představ. Jak uvidíte, hospodský musí být i psycholog a trochu herec. Nenechte si ujít další díl pořadu Ano, šéfe! již tento čtvrtek ve 21.20 na Primě!

Sledujte DigiZone.cz

Facebook Google+