Více

Ano, šéfe! – Restaurace U stoleté lípy, Hostivice

[Tisková zpráva] Akta X z Hostivic aneb Speciální čarodějnický díl

Životní partneři Kamil a Laďka vlastní restauraci U stoleté lípy v Hostivicích u Prahy. Sedmatřicetiletý Kamil je vyučený soustružník, který se rekvalifikoval na číšníka a pracoval v lepších pražských podnicích. Laďka je vyučená servírka a před dvěma lety se s Kamilem rozhodli, že začnou pracovat společně a pokusí se o gurmánskou restauraci kousek od místa, kde bydlí a vychovávají syna. Ovšem gurmánská restaurace bez kvalitního kuchaře asi nefunguje. Šéf zde navrhuje spíš „sousedskou restauraci“, Kamil, který v kuchyni improvizuje, se obává, že to hosty neuspokojí. Učí se za pochodu od zkušenějších kamarádů, které zatím k trvalé spolupráci nebo spoluvlastnictví nepřemluvil. Návštěvnost prý přitom není největším problémem Lípy, ale dluhy ano. „Takhle končí nejeden sen o podnikání,“ povzdechne si Zdeněk Pohlreich, který si uvědomuje, jak těžké je čelit denní rutině a účtům, jež přicházejí pravidelněji než hosté. Ubohý majitel brzy neví kudy kam. Rozpačitý jídelníček, kyselá obsluha, nepřesvědčivá kuchyně, dvojí vedení a hádky s personálem dílo dokonají. Kamil s Vlaďkou si ze zoufalství dokonce povolali vědmu! To je ovšem pro racionálního šéfa Café Imperial, který vidí konkrétní chyby na každém kroku, jako rudý hadr pro býka, jak se přesvědčíte v další epizodě pořadu Ano, šéfe! ve čtvrtek 6. října ve 21.20 na Primě.

U Stoleté lípy se sešlo hned několik špatných věcí. Lokace není ideální, původní rohový vchod je zazděný, restaurace působí spíš dojmem staré zaplivané hospody, zahrádka je schovaná. Fluktuace v kuchyni je značná, Kamil by nejraději vařil se zkušeným kamarádem Janem, ale Honzu zatím k trvalé spolupráci nepřemluvil. Šéf se pokusí z bývalých kuchařů vytáhnout, „kdo za to může“, zažije i nábor nových kuchařů, nic z toho ale nekouká. Kdo vlastně U lípy šéfuje, Vlaďka, nebo Kamil, kterého šéf podezírá, že je pod pantoflem? Ostatně myslí si, že „ta dáma potřebuje poněkud usměrnit“. Kuchaři tvrdí, že zdrojem stálých konfliktů je majitelka. Zdeněk si vyslechne obě strany, ale babo raď… Kouzelná bába přijde poradit v podobě moderní vědmy s kyvadélkem. Esoterička Daniela hledá v restauraci pomyslnou černou díru, špatnou auru, prokletí minulosti, cokoliv, co může za to, že se nedaří. Jde o poslední stéblo. Zdeněk, který si myslí, že stačí, když si tu nastaví kartu tak, aby podle ní dokázali vařit, a zútulní a zkultivují podnik, nevěří vlastním očím a uším. „Tady se natáčí 5. díl Rumburaka?“ ptá se, protože si myslí, že se ocitl ve špatném pořadu. Za velkou zdejší chybu považuje podlézavý návrh, že když hostům žádné z nabízených jídel nesedí, uvaří jim jiné; a vysvětlí proč. Co ještě uvidíte? Jak proběhne zátěžová grilovačka, které předcházela menší propagace? Zavřou majitelé a prodají restauraci, jak plánují, když propršené léto bude propadák? Nebo si Kamil s poslední nadějí – Honzou – plácnou na spoluvlastnictví? Jak dopadne šéfova přepadovka do zad – tj. rovnou do kuchyně? Pochutná si Zdeněk Pohlreich, pochválí majitele za změny a udělí jim hvězdičku? Nebo mu to bude málo? Uvidíte…

Sledujte DigiZone.cz

Facebook Google+