Hlavní navigace

Změny ve vedení Českého rozhlasu: Zavoral vede program, Menger regionální vysílání

27. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nejužší vedení Českého rozhlasu se rozšiřuje na čtyři náměstky generálního ředitele. Dosud měl Peter Duhan tři náměstky, čtvrtý se bude zabývat regionálním vysíláním.

Pět členů místo čtyř bude mít od dubna nejvyšší vedení Českého rozhlasu. Generální ředitel Peter Duhan prosadil u Rady ČRo rozšíření počtu svých náměstků ze tří na čtyři. Nově ustavil Sekci regionálního vysílání, kterou povede dosavadní náměstek pro program a vysílání Jan Menger. Na jeho pozici se přesune nynější náměstek pro strategický rozvoj René Zavoral, který se zároveň stane prvním náměstkem a tudíž i přímým zástupcem generálního ředitele.

BRAND24

ROZHOVOR: Peter Duhan: Český rozhlas Dvojka se opět přejmenuje. Usilujeme o čtvrtý okruh

Novým náměstkem pro strategický rozvoj bude jmenován dosavadní ředitel krajského studia Českého rozhlasu v Českých Budějovicích Jiří Svoboda. “Cílem změn je posílit reformní úsilí v oblasti programu a vysílání. Především půjde o realizaci náročného a ve svém důsledku rozsáhlého projektu, jakým bude nová profilace regionálních stanic a vytvoření „národního okruhu“, a dále pak pokračování v profilaci ostatních stanic Českého rozhlasu,” vysvětlil mluvčí rozhlasu Jakub Čížek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).