Hlavní navigace

Změnami prošla nejen stanice BBC World News. Kompletně se proměnila i britská ITV

14. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO Všechny stanice ITV mohou sledovat i diváci v České republice prostřednictvím satelitu. Radikální proměnou prošly také webové stránky a videotéka ITV Player.

Britský zpravodajský kanál BBC World News není jedinou stanicí, kterou dnes čekají významné změny. Zatímco BBC se zaměřila především na novinky obsahové a také samotné pojetí informací, televizní skupina ITV se věnovala vizuálu. O těchto kanálech se nezmiňujeme náhodou. Stanice pod hlavičkou ITV je možné bez problémů přijímat i na území Čech s parabolami běžných rozměrů (do jednoho metru) ze satelitní pozice 28,2 stupně východně.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Příjem kanálů BBC s malými parabolami bude v Česku možný do léta 2013

Změny se týkají nejen všech kanálů ITV, ale také společnosti ITV Studios distribution arm, ITV Studios Global Entertainment a šesti produkčních studií ITV po celém světě. Změnu loga a vizuálu pochopitelně zaznamenaly i webové stránky ITV a on-line videotéka ITV Player (ta je v České republika legální cestou blokována). Vizuál vznikl takzvaně „in house“ a podílela se na něm skupina pod vedením ředitele marketingu a průzkumu Rufuse Radcliffa, ředitel on-line marketingu Reemah Sakaan a kreativní ředitel ITV Creative Phil Lind.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Britská ITV potvrdila, že natočí IV. řadu seriálu Panství Dowton

Změnou ale prošlo například také zpravodajství. Od dnešního dne se budou moci diváci setkat s kompletně novým studiem, které bude laděno do barev staničního vizuálu. Nově mu bude dominovat modrá barva, která má symbolizovat autoritativní přístup. Doposud ve zpravodajství ITV vládla žlutá s bílou. Webové stránky sází na nový navigační panel, díky němuž se jejich návštěvníci budou snadněji orientovat a zároveň objevovat řadu nových funkcí. Portál už je taktéž přizpůsoben pro uživatele mobilních telefonů a tabletů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).