Hlavní navigace

Ze severoamerické fotbalové ligy MLS plánuje Eurosport až čtyři přenosy týdně

22. 2. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Eurosport
UVNITŘ GALERIE – Začátkem března odstartuje další ročník severoamerické fotbalové ligy MLS a Eurosport slibuje na každý hrací týden živý přenos až čtyř zápasů.

Severoamerická fotbalová Major League Soccer sice nedosahuje slávy evropských fotbalových soutěží, ale návštěvností se jim neustále přibližuje. Nárůstu popularity MLS přispívají i angažmá evropských a jihoamerických hvězd, jako je Brazilec Kaká nebo španělský ostrostřelec David Villa. Průměrná loňská návštěvnost MLS dosáhla 21 692 diváků, což je jen o tisíc diváků méně než u italské Serie A. A více než v případě ligových soutěží ve Francii, Argentině, Brazílii nebo Nizozemsku.

Mezi kluby hrajícími MLS se nejvyšší návštěvností chlubí Seattle Sounders s průměrem 42 636 diváků na zápas, což je více než průměrná návštěvnost Ligy mistrů nebo slavných evropských klubů jako je Chelsea, Juventus nebo AC Milán. Průměrnou návštěvností MLS převyšuje i tak populární soutěže jako basketbalovou NBA nebo hokejovou NHL.

Eurosport bude vysílat MLS až do roku 2018

Současná MLS se hraje od roku 1996, nejprve za účasti deseti klubů, do loňské sezóny jich bylo dvacet, do roku 2017 jich nastoupí 22 – devatenáct ze Spojených států a tři z Kanady. Novými kluby jsou Minnesota United a Atlanta United. V obou konferencích tak bude hrát jedenáct týmů.

UX DAy - tip 2

Eurosport bude vysílat zápasy MLS na evropském kontinentě ještě minimálně v roce 2018, a to nejen všechny zápasy ligové sezóny, ale také MLS play-off, MLS Cup a All-Star Game. Eurosport plánuje každý hrací týden odvysílat živě až čtyři zápasy z MLS na programech Eurosport 1 a Eurosport 2.

Vysílání 1. kola

Sobota 4. března, 22:00

  • LA Galaxy – FC Dallas
    Živě na E1

Neděle 5. března, 23:00

  • Orlando City – New York City
    Živě na E1

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).