Hlavní navigace

Západočeské Rádio Egrensis zlepší pokrytí na VKV, chystá novou frekvenci

20. 1. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Egrensis se profiluje jako hudební stanice s vysokým podílem české hudební produkce. Sází především na rozmanitost hudebních žánrů světové i domácí tvorby.

Západočeské Rádio Egrensis chystá nový VKV vysílač pro Sokolov. Vyplývá to z vůbec prvního setkání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), které se konalo začátkem roku. Sokolovský FM kmitočet by měl fungovat na frekvenci 100,1 MHz výkonem 100 wattů. Podle webu Jihlavského DX klubu by měl být vysílač umístěn v Mánesově ulici. Pro Egrensis půjde o šestou VKV frekvenci. Zájemci si mohli stanici doposud naladit na kmitočtech z Mariánských Lázní, Chebu, Karlových Varů, Tachova a Aše.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Do Chebu a Jihlavy míří další rozhlasové stanice

Egrensis se profiluje jako hudební stanice s vysokým podílem české hudební produkce. Sází především na rozmanitost hudebních žánrů světové i domácí tvorby, alespoň to o sobě píše na sociální síti Facebook. Posluchači (nejen) v západních Čechách si mohou stanici naladit již od 1. prosince 1991. Mezi nejznámější hlasy v historii tohoto rozhlasového okruhu patří Leoš Mareš, kde ho koncem devadesátých let objevila Evropa 2, na níž moderuje doposud. Moderátor se naposledy objevil krátce na obrazovce televizí Mňam a Prima, kde měl vlastní late night show.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).