Hlavní navigace

Založte si blog na DigiZone.cz! Otevíráme je všem zájemcům

3. 4. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
Chcete publikovat svoje názory na serveru DigiZone.cz, aniž by procházely editací redakce a museli jste čekat na jejich schválení? Po roce existence VIP blogů DigiZone.cz jsme se rozhodli tuto názorovou platformu otevřít všem zájemcům z řad našich čtenářů. Noví autoři mohou publikovat co chtějí a jak často chtějí, musí ovšem splnit několik základních podmínek. Musí publikovat pod svým jménem, tematicky nesklouzávat mimo zaměření DigiZone.cz a svými texty bezdůvodně nenapadat ostatní.

Jak založit blog na DigiZone.cz?

Založení blogu je jednoduché. Napište nám na adresu redakce@digizo­ne.cz a zároveň zašlete svoji profilovou fotografii o velikosti 131×157 bodů (na výšku) společně s pětiřádkovým profilovým textem o sobě. Jakmile vám založíme váš osobní blog, automaticky vám na vaši e-mailovou adresu přijdou přihlašovací údaje (adresa redakčního systému, login a heslo). V tu chvíli už budete moci publikovat svůj první text. Příspěvky na blogu neprocházejí redakční úpravou, nečekají na schválení, a okamžitě po uložení se objevují na adrese http://blog.di­gizone.cz.

Každý bloger má rovněž svoji vlastní adresu, na které se objevují pouze jeho příspěvky. Pomocí redakčního systému je může dělit do rubrik. Každý nový text na blozích se několik minut pro zveřejnění objeví i na titulní straně DigiZone.cz, kde se v pravém navigačním sloupci objevují poslední čtyři aktuální texty z blogů (každý za jiného autora, takže pokud konkrétní autor vydá dva příspěvky za sebou, na titulce DigiZone.cz se objeví pouze ten poslední). Vybrané příspěvky redakce podpoří odkazy v aktualitách a v obrazových tipech v horní navigační liště DigiZone.cz.

Blogy DigiZone.cz

Redakční systém je jednoduchý

Blogy DigiZone.cz využívají redakční systém Wordpress, který mnozí z čtenářů DigiZone.cz jistě znají. Ale i pro neznalé je tento systém jednoduchý a lehce zvladatelný. V případě potíží bude autorům samozřejmě k dispozice redakce. Kromě prostého textu je možné do komentářů vkládat i obrázky a odkazovat na jiný obsah na internetu (pokud se vztahuje v tématu příspěvku). U obrázků však musí autor počítat s tím, že pokud půjde o fotografie, k nimž nemá autorská práva a serveru DigiZone.cz by za jejich použití hrozil postih, redakce je vymaže. Totéž se bude týkat odkazů, které se nebudou týkat tématu, případně se budou snažit propagovat zboží a služby a pokoušet se tak o reklamu.

BRAND24

V případě, že autor bude opakovaně porušovat autorská práva nebo vkládat do příspěvků odkazy s reklamním obsahem, redakce jeho blog zcela zruší. Stejně se zachováme v případě, že autor bude opakovaně a bezdůvodně napadat ve svých příspěvcích ostatní blogery nebo kohokoli jiného. Předpokládáme však, že takových případů bude jako šafránu. Tyto důvody jsou také jediné, kdy si redakce DigiZone.cz vymiňuje možnost aktivně zasahovat do obsahu blogů. Jinak je tato sekce DigiZone.cz zcela soběstačná a na redakci nezávislá.

Věříme, že otevření blogů široké odborné veřejnosti využije co nejvíce našich čtenářů a že pomůžou ještě více vylepšit obsah DigiZone.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).