Hlavní navigace

Z1 neměla na ČT 24 žádný vliv, míní Milan Fridrich

15. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 12. 2009

Šéf zpravodajství České televize Milan Fridrich se v dnešní diskuzi na serveru iDNES.cz ohradil vůči tvrzení bývalého ředitele soukromé zpravodajské televize Z1 Martina Mrnky, který psal, že soukromá konkurence pomohla veřejnoprávnímu zpravodajskému programu k mnohým změnám. Z1 de facto tento závod ukončila dříve než začala, ale i tak jde vidět, jak vám tato „konkurence“ za tu chvilku pomohla – změněný ticker (spodní lišta – pozn. red.), úpravy v celkové grafice, tematické lišty, bleskové lišty, ekonomické studio. Neměli byste usnout ale na vavřínech a dál s podobným „vykrádáním“ (myšleno v dobrém) pokračovat, napsal Fridrichovi exředitel Z1 Martin Mrnka.

Milan Fridrich ale míní, že přítomnost Z1 neměla na podobu ČT 24 vliv. Z1 neměla na podobu ČT 24 žádný vliv. Vše se plánuje dlouho dopředu a onen ticker má CNN nebo BBC už léta, k tomu, aby jej měla ČT 24 nepotřebuje Z1. Navíc, konkurence pro ČT 24 neexistuje a nebude existovat, protože veřejná služba je služba svého druhu. Nicméně, já přeji Z1 hodně štěstí a úspěchu, myslím, že ČR si soukromý zpravodajský program zaslouží, dodal ředitel zpravodajství České televize.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).