Hlavní navigace

X Factor bude vysílat na jaře slovenská Joj s českou Primou

20. 12. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

V tuto chvíli je tedy jasné, že diváci v České republice i na Slovensku budou vídat na jaře dvě pěvecké show. Kromě X Factoru se bude vysílat i konkurenční projekt Novy a Markízy Hlas.

Další ročník pěvecké show X Factor nebude pouze slovenskou soutěží. Podle informací serveru DigiZone.cz do projektu vstoupila také česká mediální skupina Prima. Naší redakci to následně potvrdil její šéf komunikace a PR Jiří Haramul. V tuto chvíli mohu potvrdit pouze to, že jdeme do projektu společně. Bližší informace prozradíme později, konstatoval Haramul. V České republice se X Factor vysílal pouze jednou, a to v roce 2008 jako projekt mediální skupiny Nova, která později přišla s modernějším formátem Hlas Česko Slovenska. Na jaro chystá jeho druhý ročník. Nova taktéž uvedla několik řad pěvecké SuperStar.

Z ARCHIVU: X Factor příští rok nebude, tvrdí bulvár. Prima to nekomentuje

O možném vysílání X Factoru na našem trhu se spekulovalo dlouhodobě. První informace na toto téma se objevily již v roce 2010. Na Primě se o X Factoru vedla dlouhá jednání, nakonec soutěž odsunuli. Uvažuje se o tom, že by se vysílala až v roce 2012, citoval tehdy nejmenovaný zdroj z vnitřku televize deník Blesk. Pěvecká soutěž se těší velké popularitě především ve Velké Británii, kde skončila teprve před několika dny a bylo odvysíláno už deset jejich ročníku. V porotě poslední show byli například zpěvák a skladatel Gary Barlow, producent Louis Walsh nebo zpěvačka Nicole Scherzinger (někdejší lídr skupiny Pussycat Dolls).

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Hlas bude mít tentokrát pět koučů. Vrací se Leoš Mareš, Tina i Dara Rolins

Jojka s Primou zatím nechtějí prozradit, kdy přesně se bude česko-slovenská verze X Factoru vysílat a v tuto chvíli není jasné ani to, zda se bude konat souboj dvou pěveckých show proti sobě. Jak již bylo řečeno, během jara se má vysílat i Hlas Česko Slovenska, který je pro změnu společným projektem Novy a slovenská Markízy. Zárukou velkolepé show bude i režisér Jeffo Minařík, který pro nás již čtvrtý rok vyrábí nejsledovanější formát na slovenském trhu – Česko Slovensko má talent, uvedl nedávno generální ředitel TV Joj František Borovský. Producentem originálního formátu soutěže je Simon Cowell.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).