Hlavní navigace

Wuaki.tv ohlásila 4 miliony uživatelů napříč Evropou

28. 12. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Wuaki.tv
Původně španělská služba VoD (video on demand – video na vyžádání) vlastněná japonskou společností Rakuten působí už ve dvanácti evropských zemích.

Zprávu zveřejnil server Broadband TV News s tím, že počet zákazníků se od začátku roku zvýšil o plný milion. Jeden z hlavních cílů Rakutenu, když Wuaki v roce 2012 koupil, bylo, aby služba byla globální… řekl k tomu Jacinto Roca, CEO a spoluzakladatel Wuaki.

Wuaki.tv sídlící v Barceloně byla založena v roce 2009 (jiné zdroje udávají 2010) jako původně španělská on-line videotéka. Nyní mj. působí ve Velké Británii, Francii, Itálii a Belgii. Od letošního listopadu pak i v Holandsku a v Portugalsku. Ve střední Evropě s výjimkou Německa a Rakouska zatím není, nicméně se můžete na jejích stránkách zaregistrovat jako zájemci.

ČTĚTE TAKÉ: Goldmedia předpokládá silný růst německého trhu s VoD

BRAND24

Amazon Prime Video se otevřelo pro více než 200 zemí. Včetně Česka a Slovenska

Vedle obvyklé distribuce Wuaki.tv najdete i na některých chytrých televizorech, například nedávno testovaných Hisense H43M3000 a H50M3300, využít můžete i Google Chromecast či některé herní konzole. Pro provoz služba vyžaduje Adobe Flash Player 10 a vyšší, jako minimální je udávána rychlost připojení 3 Mb/s.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).