Hlavní navigace

Vysílací rada posvětila konec rozhlasové sítě Hey! a Rádia Jizera, odstartuje Sig­nál Rádio

20. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zatímco Signál Rádio nahradí rozhlasovou stanici Hey! v Praze a Jizera na Mladoboleslavsku, ve zbytku republiky se ozve na původních kmitočtech sítě Hey! Country Rádio.

Konec rozhlasové sítě Hey! v České republice je oficiálně zpečetěn. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním zasedání souhlasila s tím, že v hlavním městě bude tato stanice nahrazena novým Signál Rádiem (mutace pro Prahu) a na Mladoboleslavsku se tento program ozve místo Rádia Jizera. Provozovatelem nové rozhlasové stanice bude společnost InFin, která sídlí na stejné adrese jako sesterské programy Kiss 98, Country Rádio a Rádio 1. V Praze využívá Rádio Hey! kmitočtu 95.7 MHz, v Mladé Boleslavi hrála Jizera na frekvenci 105.7 MHz.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Slovenské Rádio Hey! končí, nahradí ho Anténa hitrádio. Změna se dotkne i satelitu

Licence Mladoboleslavské stanice pocházela z roku 1999, Hey! ji mělo od roku 2004. O plánované změně informoval jako první už koncem září letošního roku server RadioTV.cz. A na co se nová rozhlasová stanice zaměří? Zatím je předčasné říkat podrobnosti o programové koncepci projektu Signal rádio, uvedl tehdy pro RadioTV zástupce skupiny Radio United Martin Hroch. Přesný termín, kdy se obě rozhlasové stanice promění, není oficiálně znám, podle zveřejněných informací by však měla změna následovat krátce po kroku, který právě učinila vysílací rada.

BRAND24

Z ARCHIVU: Rádio Hey! Slovensko se přejmenuje i přeformátuje. Na satelitu zůstane

Výrazně polepšit si má v regionech tematické Country Rádio. Rada (…) udělila provozovateli InFin, s. r. o. (…) předchozí souhlas se změnou skutečností uvedených v žádosti o licenci k provozování rozhlasového vysílání programu Rádio Hey Brno prostřednictvím pozemních vysílačů (…) spočívající ve změně označení (názvu) programu na Country Morava Jih, uvedl regulátor. Ke stejnému kroku má dojít i na severu Moravy a taktéž ve zbytku republiky. Country Rádio tak například získá i liberecký kmitočet 95.5 MHz, který pokrývá svým signálem nejen severní Čechy, ale zasahuje i do jejich středu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).