Hlavní navigace

Vysílací rada byla neobvykle vstřícná k rozhlasovým stanicím

20. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Regulátor také vypsal výběrové řízení na nové vysílače Blansko (90 MHz/100 wattů), Chotěboř (89 MHz/100 wattů) a Český Krumlov (92,5 MHz/50 wattů a 100 MHz/50 wattů).

Neobvyklou řadu novinek pro rozhlasovou scénu přinesl aktuální zápis z posledního zasedání vysílací rady, které se konalo v polovině tohoto týdne. Jednou z nich je žádost společnosti Media Bohemia o sjednocení názvu jejich rockových rádií. Rozhlasové stanice Rock Rádio Šumava, Rock Rádio Prácheň a Rock Rádio Gold by nově měly podle odsouhlasené změny vystupovat pod jednotným názvem Rock Rádio. Jak uvedla Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), tato změna názvu programu by nevedla k neudělení licence v případném veřejném slyšení.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Signál a Rádio Color čeká expanze do dalších měst, vysílání musí spustit do půl roku

Ke stejné společnosti byla vysílací rada vstřícná také v souvislosti s jejím vysílacím okruhem Hitrádio FM Labe. Ten se zařadí do severočeské vysílací sítě Hitrádio FM. Změna se konkrétně týká mosteckého kmitočtu 99,6 MHz s výkonem 200 wattů. Media Bohemia tu zároveň zruší pořad „Tip na víkend“. I tu této změny RRTV konstatovala, že by nevedla k neudělení licence v případném veřejném slyšení. Tam, kde naopak vysílací rada vstřícná nebyla a jako důvod uvedla opačné stanovisko než u dvou předchozích bodů, je přejmenování Hitradia Orion Morava na Hitradio Orion.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Dance Rádio testuje v Brně svůj nový vysílač, dva už má v Praze

Změna názvu rozhlasové stanice se u Media Bohemia tentokrát týká i Brna. Zde stanice Magic Brno ponese nově označení Hitrádio Magic Brno. Největším úspěchem zmiňované rozhlasové skupiny je ale bezpochyby zejména získání nového VKV kmitočtu pro Hitrádio Orion. Stanice bude vysílat ve Zlíně na stowattové frekvenci 88,6 MHz. Ve Vyškově povolila RRTV přesun vysílače Country Rádia na souřadnice WGS 84: 17 01 50 / 49 13 30 a Blaníku Východní Čechy v Hradci Králové na WGS 84: 15 51 46 / 50 10 33.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).