Hlavní navigace

Vstup HbbTV 2.0 do praxe je už na dohled

4. 3. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

HbbTV Association oznámila, že dokončila práce na sadě testů, které mají prověřit funkčnost implementace nejnovější verze hybridního televizního vysílání.

Testovací sada HbbTV V8.1 byla určena pro ověření správného fungování produktů využívajících HbbTV 1 a 1.5, což jsou verze, které najdete u současných televizorů, případně set-top boxů.

Nová sada V9.0 pro HbbTV 2.0, která by měla být výrobcům obsahu i zařízení k dispozici na konci léta, představuje více než 500 jednotlivých testů, které vše důkladně prověří. V některých případech by prý mohla rovněž napomoci zlepšit fungování HbbTV 1 a 1.5, resp. pro tyto verze vytvořených aplikací.

K TÉMATU: HbbTV 2.0: zlomová specifikace se letos do TV nedostane, i když…

Atmedia začne každým dnem testovat nasazení HbbTV kampaní

UX DAy - tip 2

Testovací sada je důležitým nástrojem pro zajištění vzájemné bezchybné spolupráce mezi službami využívajícími HbbTV 2.0 a zařízeními. Ta se s tímto systémem objeví, namísto původně oznamovaného letošního termínu, nejspíše až v roce 2017. Připomínám, že verze 2.0 je nejen naprosto klíčová pro celé odvětví (mj. zavádí placené služby a 4K/HEVC), ale je také řádově složitější.

HbbTV 2.0 už začala využívat britská služba Freeview Play, která je k mání přes některé televizory Panasonic a je k dispozici také na rekordérech Panasonic a Humax.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).