Hlavní navigace

Voyo Player skončil. Filmotéka mu odstřihla přístup

17. 8. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: archiv TV Nova
Nova přestala podporovat provoz svého hardwarového set-top boxu. Důvodem je prý nemožnost provádět aktualizace a zajistit bezpečný provoz.

Na tuto skutečnost nás upozornil čtenář se zkratkou michalreznar s tím, že Voyo Player jeho otce už nebyl v záruce (kdyby byl, dal by se prý vrátit) a byl starý asi 34 měsíců. Podle zprávy na Facebooku Novy Voyo ještě přitom 13. září 2013 lákalo na svůj Player slovy Máte předplatné Voyo, chcete Voyo sledovat na televizi, ale máte jen obyčejnou? Máme pro vás tip, pořiďte si Voyo Player, který udělá z každé obyčejné televize televizi chytrou.

Současnou situaci pak na své stránce vysvětluje IPTV/VoD služba následovně: V neděli 17. července došlo k vypnutí zařízení Voyo Player z důvodu jeho technické zastaralosti. Omlouváme se za tuto neočekávanou situaci. Službu Voyo můžete dále sledovat prostřednictvím vašeho počítače, chytré televize, Google Chromecast, mobilu nebo tabletu s operačním systémem iOS, Android nebo Windows. Podporovaná zařízení najdete na našich stránkách…

ČTĚTE TAKÉ: Jaké je Voyo přes Chromecast? Zatím omezené jen na PC

Arris VIP1113: přijímač připomínající UFO pro službu T-Mobile TV

Jaká je O2 TV Air M se set-top boxem volně v prodeji?

Přiznám se, že jsem prohlášení nepochopil. „Došlo k vypnutí“ a „omlouváme se za tuto neočekávanou situaci“. Situace rozhodně nebyla neočekávaná, ale naplánovaná, a k vypnutí nedošlo nějakým omylem, ale bylo provedeno nebo muselo být provedeno.

Pochopil bych, kdyby se Voyo omluvilo za nastalé komplikace těm divákům, kterým to způsobilo nepříjemnosti, ale takto? Nehledě na to, že zrušit výrobek po nějakých třech letech od prodeje z důvodu jeho technické zastaralosti je hodně zvláštní i na současnou dobu.

Všem uživatelům, kterých se tato situace týkala, jsme jako kompenzaci zdarma prodloužili předplatné služby Voyo o další tři měsíce. Voyo je možné sledovat přes další zařízení. Odpověděla na dotaz DigiZone.cz Jana Ondrejechová, Corporate PR Coordinator, s tím, že o kolik funkčních přehrávačů šlo, patří k interním informacím, které nesdělují.

Pokud si někdo pořídil Voyo Player, protože nemá chytrý televizor, těžko bude chtít sledovat vysílání na mobilu nebo na tabletu. Alternativou je pro něj v podstatě jen Google Chromecast nebo výrazně větší investice do nákupu chytrého televizoru.

Otec je stará škola – takových zákazníků bude určitě mnoho a již si Voyo nezaplatí, protože nepoužívá „chytrou“ televizi, nemá „chytrý“ mobil a přes počítač Voyo sledovat nechce, okomentoval situaci citovaný čtenář.

Jak vidno, tři měsíce služby zdarma podobnému divákovi vůbec nepomůže. Ten buď potřebuje slevu na Google Chromecast, ale ani tam by to neměl příliš jednoduché, nebo chytrý televizor s aplikací Voyo.

To už je jiná káva.

Set-top box Voyo Player skončil. Nova mu odstřihla přístup s poukazem na jeho technickou zastaralost. Přitom ještě před necelými třemi roky na něj lákala své zákazníky.
Autor: archiv

Set-top box Voyo Player skončil. Nova mu odstřihla přístup s poukazem na jeho technickou zastaralost. Přitom ještě před necelými třemi roky na něj lákala své zákazníky.

Uživatele, kterých se tato situace týkala, jsme o této skutečnosti i dalších možnostech informovali. Bohužel zařízení je technicky zastaralé, není možné na něm provádět updaty a nesplňuje bezpečnostní nároky. Jeho další využívání již proto není možné. Nefunkčnost přístroje je způsobená přechodem mezi SSL certifikáty, doplnila své vyjádření Jana Ondrejechová.

BRAND24

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).