Hlavní navigace

Vlastník Digi TV chce prodat na Slovensku svoji kabelovku, tvrdí rumunský deník

15. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Poslední veřejně známá čísla z roku 2010 hovoří o tom, že kabelovou televizi společnosti Digi Slovakia si předplácelo 45 tisíc zákazníků. V nabídce je mimo jiné i HD verze stanice Digi Sport.

Rumunská společnost RCS&RDS, která je na Slovensku a v dalších regionech provozovatelem satelitní televize Digi TV, uvažuje u našich východních sousedů o prodeji své kabelové televize. V dnešním článku o tom informuje rumunský deník Ziarul Financiar. Podle listu už jednání překročila průzkumnou fázi. Potencionálním vlastníkem kabelové televize Digi Slovakia by se mohla stát například společnost UPC Slovakia. Zástupci RCS&RDS se k těmto informacím odmítli vyjádřit.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Digi TV chce HD kanály nabídnout Slovákům už na konci tohoto měsíce

Krok vlastníka Digi TV, tedy rumunské společnosti RCS&RDS, by v případě prodeje ale nebyl překvapivý. Jen před několika dny proběhl obchod mezi touto firmou a operátorem Vipnet, který souvisí s ochodem satelitní služby Digi TV z chorvatského trhu. Firma RCS&RDS vstoupila na Slovensko v roce 2006, což byla součást její strategie související s expanzí do střední a východní Evropy. Na začátku roku 2010, což jsou poslední oficiálně známá čísla, měla 45 tisíc klientů kabelové televize a 260 tisíc zákazníků satelitní nabídky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).