Hlavní navigace

Video na vyžádání by mohl operátor UPC nabídnout ve své síti příští rok

19. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Největší kabelový operátor v Česku zatím nemá v plánu nabízet u nás služby video-on-demand. Situace by se mohla změnit v příštím roce. Firma by nabídla komplexní řešení.

Společnost UPC Česká republika plánuje do budoucna nabízet služby spojené s videem na vyžádání, ale není to aktuální záležitost. Na konferenci Video Internet Forum pořádanou společností Internet Info to řekl šéf výstavby a provozu přístupových sítí tohoto operátora Martin Krautwurst. Odhaduji to někdy v průběhu příštího roku. Záleží to na business plánech a analýze, zdali projekt bude životaschopný, konstatoval Krautwurst.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Kabelová televize UPC šíří hybridní vysílání HbbTV. Co nabízí a co plánuje?

Obsah chce UPC nabízet nejen pro koncová zařízení, jako jsou stolní počítače, mobilní telefony a tablety, ale k dispozici budou i vlastní set-top-boxy. Plánujeme unifikovanou platformu end-to-end. Myslím si, že to bude robustní a kvalitní řešení, ke kterému si zákazník cestu najde, řekl Krautwurst. Operátoři bohužel naráží na to, že většina zákazníků dává přednost neplacenému obsahu, na čemž se svým fungováním pohybují i služby typu Ulož.to a podobně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).