Hlavní navigace

Viasat History nabídne pohled na Jindřicha VIII. očima šesti jeho královen

24. 1. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Viasat History
UVNITŘ FOTOGALERIE – Premiéra britského dokumentárního seriálu Šest žen Jindřicha VIII. bude odvysílána ve čtvrtek 26. ledna v devět hodin večer.

Zkusili jste se někdy na známý příběh, který stál za zrodem anglikánské církve, podívat optikou nikoliv anglického krále Jindřicha VIII., ale právě jeho manželek? Přemýšleli jste někdy nad jejich osudy? Mnohdy bychom – kdyby se nás někdo zeptal – stěží přišli na jedno, dvě jména, natož tak na nějaké životní detaily.

To chce napravit dokumentární seriál Šest žen Jindřicha VIII., který v premiéře ve čtvrtek 26. ledna v devět večer uvede kanál Viasat History. Ten představí jednotlivé královny, které anglického vládce ovlivnily a možná i trochu stály za tím, jak se postupně vyvíjela jeho osobnost, projevovaná v královských rozhodnutích. Jak se z renesančního prince postupně stal krutý člověk a nakonec vetchý stařec, kterého ostatní mohli jen litovat.

BRAND24


Autor: Viasat History

Pořadem provází dvojice britských historiků, Suzannah Lipscombová a Dan Jones, kteří postupně, v rámci čtyř epizod, představí Jindřichovy jednotlivé ženy i historické pozadí jejich životů. Od Kateřiny Aragonské, kterou si lid zamiluje, ale král ji kvůli její neplodnosti odmítne, přes Annu Boleynovou, jejíž život skončí popravou stětím, Janu Seymourovou, která umírá jen pár dní po narození syna, Annu Klevskou, jež u krále nenalezla zalíbení, ale z manželství odešla se slušným odstupným, a Kateřinu Howardovou, kterou dohnala její minulost, až po Kateřinu Parrovou, dvojnásobnou vdovu, která krále nakonec – byť jen o rok – přežila.

Dokumentární seriál poběží na kanále Viasat History každý čtvrtek od 26. ledna do 16. února vždy od 21 hodin.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).