Hlavní navigace

Veřejnoprávní Rádio Slovensko bude mít od října nové vedení

27. 9. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Novým šéfdramaturgem Rádia Slovensko se stane Michal Dzurjanin a novou vedoucí odboru rozhlasového zpravodajství Petra Stano Maťašovská.

Slovenský veřejnoprávní rozhlas a televize RTVS pokračuje v budování nového managementu a v této souvislosti dojde od 1. října k některým změnám v její rozhlasové části„Jsme velmi rádi, že se do týmu vrací Michal Dzurjanin a Petra Stano Maťašovská,“ uvedl generální ředitel RTVS Jaroslav Rezník.

DT24

Nový šéfdramaturg Rádia Slovensko Michal Dzurjaninnahradí na této pozici Martinu Kubániovou, která nastoupila na mateřskou dovolenou. Dzurjanin byl v letech 1995 až 1996 a 1999 až 2003 redaktorem zpravodajství Slovenského rozhlasu. Poté pracoval jako mluvčí Ústavu paměti národa a v letech 2004 až 2011 byl členem Rozhlasové rady, z toho jedno období jako její předseda. 

Pověřeným vedoucím odboru rozhlasového zpravodajství je v současnosti Ján Balaščák, od října nastoupí do této funkce Petra Stano Maťašovská. Ta ještě během studií působila v domácí redakci agentury TASR. Od roku 2006 do roku 2010 pracovala v Slovenském rozhlase jako redaktorka a parlamentní zpravodajka, moderátorka hlavní politické diskusní relace Sobotní dialogy a zpráv. V letech 2010 až 2011 byla reportérkou domácího zpravodajství v TA3 a mezi roky 2011 až 2012 redaktorkou domácí politiky v Hospodářských novinách. Posledních pět let pracovala jako mluvčí Univerzitní nemocnice Bratislava s výjimkou období, kdy během slovenského předsednictví Rady EU působila jako ředitelka odboru komunikace na ministerstvu životního prostředí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).