Hlavní navigace

Veřejnoprávní kanál ARD-alpha odstartuje 28. června, nahradí bavorskou BR-alpha

27. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V rámci startu nové stanice se objeví v jejím vysílání také speciální přibližně dvouhodinový blok Zum Start von „ARD-aplha“. Nasazen bude 29. června v odpoledních hodinách.

Německá veřejnoprávní televize ARD oficiálně potvrdila start svého chystaného kanálu ARD-alpha, který bude možné bez problémů sledovat v České republice i na Slovensku, a to například prostřednictvím satelitu Astra, kde je dostupný v nekódované podobě. Stanice ARD-alpha nahradí 28. června bavorský kanál BR-alpha. Jako první německé médium dnes informaci přinesl server DWDL.de. Spekulace o vzniku stanice ARD-alpha, která nahradí právě BR-alpha, se objevily již v nedávné minulosti.  ARD je prvním kanálem celostátní veřejnoprávní televize. Nový název symbolizuje, že se stanice otevře více tvorbě i z ostatních spolkových zemí.

BRAND24

K TÉMATU: Německý veřejnoprávní kanál BR-alpha čeká změna názvu

Stanice ARD-alpha má být charakterizována jako vzdělávací kanál. Start nové televize bude doprovázet také speciální odpolední blok Zum Start von „ARD-aplha“, který potrvá přibližně dvě hodiny a bude se vysílat den po přerodu BR-alpha, tedy v neděli 29. června – v době od 15:00 do 16:40. Programové schéma původní a nové stanice si mohou zájemci už v tuto chvíli prohlédnout na oficiálních webových stránkách. Spolu se startem chystaného kanálu vzniká také otázka, zda se nepřipravuje na možné ukončení televize EinsPlus, případně EinsFestival. Ty by v budoucnu mohly padnout za oběť nového programu pro dospívající publikum.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).