Hlavní navigace

Ve čtvrtek startuje dětská televize Tuty. Podívejte se na staniční grafiku a videoidenty

30. 5. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Majetkové pozadí nového projektu je nadále nejasné, zástupci televize hovoří pouze o „společnosti založené na území ČR, která má český kapitál a jejíž majetková struktura je neveřejná“.

Tuty vysílá z prostor Českého metrologického ústavu na pražském Chodově a po technické stránce spolupracuje s televizí Retro, která je také zodpovědná za odbavení signálu. V rámci zemského vysílání bude vysílat v regionální síti 8, kterou provozuje společnost České Radiokomunikace. Měsíční náklady na vysílání v tomto multiplexu vyjdou řádově na nižší statisíce korun. V modelu FTA bude stanice dostupná i na satelitu Astra, smlouvu už má uzavřenou třeba s UPC a jedná s dalšími kabelovými nebo IPTV operátory.

PODROBNĚJI: Od června začne vysílat nová dětská stanice Tuty. Chystá i HbbTV

Rozjezd televize vyšel podle obchodního ředitele Pavla Boučka na přibližně třicet milionů korun. Návratnost investice je spočítána na tři roky, její výše se pohybuje v řádu desítek milionů, uvedl Bouček. Nový projekt obchodně zastupuje agentura Atmedia, které po odchodu stanice Nickelodeon ke konkurenčnímu mediazastupitelství Media Club zůstaly v portfoliu tři dětské stanice (Disney, Minimax a CS mini), přitom reklama zaměřená na cílovou skupinu diváků od čtyř do čtrnácti let patří k nejdražším produktům v portfoliu společnosti Atmedia. 

Možní podílnici účast odmítají

Několik zdrojů také hovořilo v souvislosti se vznikem nové televize o agentuře Knowlimits, která měla údajně už v loňském roce projevit zájem o převzetí podílu ve zmíněné agentuře Atmedia. Ředitel skupiny Knowlimits Jan Vidím ale pro server DigiZone podobné spekulace rázně odmítl s tím, že nová televize je pro něj pouze standardním kanálem pro komunikaci našich klientů.

Programový ředitel nového projektu Tom Kubizňák stejně tak odmítl spekulace o majetkové účasti svého otce. Informace, že bych měl jakýkoliv podíl v akciové společnosti Tuty Broadcasting, není pravdivá. Už na tiskové konferenci jsme uvedli, že je společnost založená na území České republiky, má český kapitál a majetková struktura je neveřejná. Na tom se ani teď, pár dní před vysíláním, nic nezměnilo. Také jsme uvedli, že má společnost v tuto chvíli dva kmenové zaměstnance, já jsem jedním z nich. Stejně tak informace, že by měl jakékoliv napojení na Tuty můj otec, není pravdivá, uvedl pro DigiZone Kubizňák.

BRAND24


Autor: Karel Choc

Tom Kubizňák

Posledními známými jmény, které by podle některých spekulací měly disponovat desetiprocentními podíly v novém projektu, jsou zmíněný obchodní ředitel Bouček a statutární ředitel a předseda správní rady společnosti Tuty Broadcasting Miroslav Maxa. V jeho případě by ale mělo jít primárně o najatého manažera, odpovědného za získání potřebné vysílací licence. Majoritní investor je tedy nadále zahalen tajemstvím, podle některých informací by se ale měl k projektu přihlásit po jeho úspěšném rozjezdu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).