Hlavní navigace

Včerejší Digimedia 2017 ve fotografii

26. 5. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: ACRA-MK
Konferenci s podtitulem digitalizace, tvorba, média pořádala Asociace českých reklamních agentur a marketingové komunikace pod záštitou Ministerstva kultury, MPO, České televize a RRTV.

Letošní Digimedia se kromě té nejaktuálnější a nejdůležitější záležitosti, tedy přechodu na DVB-T2/HEVC, věnovala i hybridnímu televiznímu vysílání HbbTV, které se u nás výtečně rozjelo, digitálnímu rozhlasovému formátu DAB+, který naopak populární příliš není, či placeným audiovizuálním službám IPTV/VoD. Přímý přenos z konference zajišťoval prostřednictvím sítě YouTube Český rozhlas.

V případě výstavby přechodových sítí pro DVB-T2 padla, mimo jiné, i tato slova od Radima Pařízka, majitele společnosti Digital Broadcasting: Absence potřebných zákonů nás donutila být obezřetnější. Ale po včerejším posunu při schvalování telekomunikačního zákona už začínám věřit, že první lokality naší DVB-T2 přechodové sítě, která bude mít označení 13, stihneme spustit ještě do prázdnin. Aktuálně čekáme na některé technologické dodávky, které se lehce zpozdily.

NAPSALI JSME: Český rozhlas nabízí přenos z dnešní odborné konference Digimedia

BRAND24

Pařízek by přechodovou síť v DVB-T2 rád spustil do prázdnin, Česká televize na podzim

Jak jsme také napsali, podstatnou otázkou je účast programů TV Nova v přechodové síti Českých Radiokomunikací, ve které zatím chybí. Velmi stručně se na toto téma vyjádřil přítomný obchodní ředitel skupiny Nova Jan Vlček: Na vstup do DVB-T2 zatím nejsme připraveni a stále ho zvažujeme.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).