Hlavní navigace

Názory k článku Vantage HD-7100 TS: set-top-box s terestikou i příjmem ze satelitu v HDTV

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 7. 2008 9:46

    Pamětník
    Poněkud mne v hodnocení zarazila poznámka o tom, že kvůli anténě byly nalezeny kanály pouze na UHF. Pokud je mi známo, teoreticky by bylo možné nalézt ve VHF DVB-T např. na 7 kanále z Hoher Bogenu. Ten vysílá s vertikální polarizací a X Colorka se opravdu proto pro tento případ zcela nehodí. Pochybuji, že by jiný typ antény, i s vertikální polarizací, v místě testu, 7 kanál z HB "našel". Z osobní zkušenosti vím, že standardně namontovaná anténa typu "plzeňské" síto i několik desítek km od HB MUX ARD spolehlivě přijímá, jak by se "zachovala" X Colorka ale netuším. Část věty "...takže byly nalezeny kanály pouze z druhé části frekvenčního rozsahu." mi proto připadá poněkud podivná, jaký příjem byl očekáván z "první části frekvenčního rozsahu"?
  • 14. 7. 2008 11:37

    Radek Donát (neregistrovaný)
    Mozna Vam to prijde jako zbytecne hnidopisstvi, ale povazuji to za dulezite. Oznacujte prosim kompresi H.264 bud takto, nebo MPEG-4 AVC. Pokud napisete pouze MPEG-4, laik (a na DZ podle meho nazoru chodi mnoho laiku) si to snadno muze vylozit tak, ze pristroj prehrava i DivX a jemu podobne formaty zalozene na MPEG-4 ISO. Neprehrava. To AVC na konci je opravdu nezbytne. A aby se to nepletlo, pouzivejte prosim radeji jednoznacnejsi zkratku H.264. Diky.
  • 14. 7. 2008 10:32

    Dan Volejník (neregistrovaný)
    Dobrý den,
    můžete mi sdělit, odkud chytáte v Praze zahraniční multiplexy? Předpokládám, že asi někde nakopci, nebo to jde i v centru města?
    Ještě se chci zeptat, jaké je asi tak zpoždění NOVY v MUXu C oproti MUXu A s kompresí MPEG-2. Počítá se po celoplošné digitalizace s dalším časovým předsunem TV vysílání právě kvůli kompresi?
    Děkuji za odpověd.
  • 14. 7. 2008 12:56

    bez přezdívky
    ČTÚ už nic nepřipravuje, příslušná směrnice platí již od 1.5., ale operátoři na to kašlou. Některé přijímače potom naladí vysílání se stejným NID jen jednou, jiné zase mají problém při ukládání dat EPG v případě stejného parametru SID ve více multiplexech. Parametr SID má správně pouze televize Z1.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).