Hlavní navigace

Vánoce 2017: natáčení pohádky Přání k mání se blíží do finiše

22. 1. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ FOTOGALERIE – Natáčení „pohádkového příběhu“, jak ho označuje Česká televize, míří ke svému konci. V jedné z hlavních rolí prý uvidíme i Karlovy Vary.

Příběh má hravou a humornou formou vyprávět o několika podobách lásky. O trampotách „náctiletého“ Alberta, který je až po uši, a také neopětovaně, zamilován do sestry svého nejlepšího kamaráda. Vypráví i o lásce mezi Albertovými rodiči, kteří prožívají krizi středního věku, a vypráví také o lásce rodičovské, kdy se lamač dívčích srdcí Bosák jr. snaží získat pozornost a lásku svého otce, mocného hoteliéra.

Jednu z hlavních rolí si v příběhu zahraje i karlovarský hotel Imperial, který byl přejmenován na hotel Bosák, přičemž stejnojmenného majitele si zahraje Vítězslav Jandák. Snímek, který natáčí režisér Vít Karas, vzniká v česko-slovenské koprodukci podle scénáře Miroslava Adamce, za kamerou je Pavel Berkovič a za střih je odpovědný Michal Hýka. 

NAPSALI JSME: Pohádkové Vánoce 2017 přinesou Přání k mání

Češi a pohádky? Diváci dávají přednost osvědčeným titulům

Karlovy Vary jsem si pro natáčení vybral zejména kvůli majestátnímu hotelu Imperial. Svou pozicí a architekturou je zcela výjimečný a já si upřímně nedovedl představit dokonalejší variantu pro ztvárnění našich představ. V hotelu navíc pro naši pohádku našli obrovské pochopení, umožnili nám natáčet kdekoliv jsme potřebovali, a postarali se o nás vpravdě pohádkově tak, jak to doposud málokterý z nás při natáčení zažil. Majitelům i veškerému personálu tak za jejich vstřícnost a trpělivost s námi patří obrovský dík, říká režisér Vít Karas.

BRAND24

Jak je zřejmé, Přání k mání není typickou vánoční pohádkou. Někdy se sice o něm jako o pohádce mluví, ale má jít spíše o pohádkový vánoční příběh, který se ovšem neodehrává na zámku a jehož hrdiny nejsou princ s princeznou.

Film Přání k mání vzniká v koprodukci České televize a TV Markíza a natáčení probíhalo převážně v karlovarských lokacích, kde se do něj zapojilo asi 450 komparsistů. Devět dnů se pak točilo v hotelu Imperial.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).