Hlavní navigace

Názory k článku V lednu se uskuteční další konference Milníky digitální televize

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 12. 2009 11:39

    David Kříž
    Loni mne jako jedina ze dvou neuspala, právě naopak pozorně jsem sledoval, přednáška pana Poisla. Byla "o něčem", k věci, věcná a na nic si nehrála. Doufám, že p.Poisl přijede i letos.

    Proti tomu z výplachů manažírka z O2 se mi chtělo zvracet... raději jsem tedy usnul :-) Jestli takovéto firmy vydělávají na tom, co tam ten člověk produkoval, tak potež koště. Navíc ani neuměl spisovně mluvit, aby vypadal důležitě tak stále do toho míchal rádoby-anglické výrazy, což člověku s IQ vyšším než aspoň 100 muselo přijít zcela trapné! Opakoval po sobě slova, což je klasický znak člověka co neumí souvisle zformulovat myšlenku. Doufám, že letos tam taková sr**ka nebude, pokud ano, půjdu si raději udělat procházku po kuloárech ČT nebo do bufetu zkuknout redaktorky ;-)

    Druhá přednáška která mne velmi zaujala právě díky perfektnímu a věcnému způsobu výkladu byla od pana Pobořila. Opravdu odborník jak má být. Sice to není přímo můj obor, optické, IP apod. komunikace, ale i přesto jsem pozorně sledoval, protože to prostě bylo "o něčem" jako u p.Poisla.

    Ostatní plky pánů z ČTÚ, případně závěrečný "panel", byly tradičně nezajímavé opakující se příklady toho, kdy se toho hodně nakecá, ale vlastně nic neřekne.

    Tak nashle na dalších Milnících :-)
  • 12. 12. 2009 4:31

    -=RYS=-
    Ani nevim, proc se vlastne takove konference poradaji.
    Digitalizace v CZE je vec v celku znama a nove ci mimoradne veci se reknou na webu a pro starsi i v TV/R.

    Pravdepodobne se to porada proto, aby se zastupci onech firem:
    a) dobre a zadarmo najedli
    b) PR medialne vytvorili reklamu pro sveho chlebodarce
    c) aby svym neznalym sefum ukazali svoji dulezitost a dulezitost jejich oddeleni/postu

    Podle meho by se na necem takovem (kdyz uz se to tedy porada a doufam, ze rokem 2012 se takovedle konfery uz nebudou poradat) melo propirat:
    1) Duvody (100x jinak) proc CRo jeste nespustil DRM celoplosne na DV/SV/KV a T-DAB+ v L bandu v okresnich/krajskych mestech ... obe normy v SFN sitich.

    2) Duvody (100x jinak) proc CTU/RRTV nespustili DRM vysilani v pasmu 26MHz pro komunity a campusova radia za smesnou cenu kvuli podpore digi rozhlasovemu vysilani. HFCC jim velice rado nabidne vsech 41 kanalu, ktere jsou k dispozici.

    3) Duvody (100x jinak) proc CTU/RRTV nesputili T-DAB+ vysilani v pasmu III tam, kde neni kolizni TV vysilani.

    4) Problematika STA + praxe jak problem resit + konverze DVB-S > DVB-T s funkcnim EPG.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).