Hlavní navigace

V Česku a na Slovensku startuje nový hudební kanál 360 TuneBox v HD rozlišení

30. 5. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ PREZENTACE Stanice bude odlišná od stávajících mainstreamových hudebních kanálů. Zaměří se především na interprety méně známé a stoupající objevy. Už ji zařadil Skylink.

V naprosté tichosti se podařilo připravit společnosti SPI International pro mezinárodní distribuci nový hudební kanál 360 TuneBox. Ten je od dnešního dne dostupný také v České republice a na Slovensku, a to prostřednictvím satelitní služby Skylink. V ní vystřídal hard erotický kanál EroXX HD. Stanice EroX HD a EroXXX HD nadále pokračují ve své distribuci beze změny. Program 360 TuneBox přinese ve svém vysílání klipy výhradně ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) po dobu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Každý měsíc se ve vysílání objeví stovka nových videoklipů. Playlist bude podobný rozhlasovm stanicím.

ČTĚTE TAKÉ: Digi TV chystá první prémiový balíček, nabídne v něm Filmboxy

Stanice 360 TuneBox však bude ve své programování unikátní. Nebude se totiž soustřeďovat na známá jména současné mainstreamové hudby, ale chce naopak představit interprety méně známé. Cílem programu je nabídnout pestrou paletu klipů, kde mezi interprety budou figurovat i stoupající hvězdy. Výběr hudby bude sestavován podle jednotlivých částí dne – od stimulující muziky během rána až po klidnější klipy v období odpoledne a party music během večera a noci. Televizní diváci se mohou těšit na žánry, jako jsou hip hop, indie rock nebo populární a elektronická hudba. Program je součástí balíčku Mixbox, stejně jako EroXy, FashionBox, DocuBox a další kanály SPI International.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Je Česko velmocí hudebních televizí v DVB-T? Ve střední Evropě rozhodně

Hudebních programů funguje v České republice a na Slovensku celá řada. Na poli neplacených kanálů je zavedenou značkou Óčko, které provozuje skupina Mafra. Od 1. května k němu přibude sesterská stanice Óčko Gold, a později minoritní Óčko Expres. V pozemním vysílání Óčku konkuruje Retro Music TV, na starší generaci milovníků dechovky a lidové hudby cílí Šlágr TV. Další programy lze najít v kabelových a IPTV sítích a také na satelitu. Z těch neznámějších jde o MTV Czech, MTV Dance, MTV Rocks, VH1 a VH1 Classics. Zapomenout nesmíme ani na čistě slovenské stanice musiq1 a Musicbox. V nabídce největšího kabelového operátora UPC Česká republika vysílá i kanál Fun One. Satelitní služba Skylink poskytuje zákazníkům například iConcerts HD, MTV Live HD nebo Brava HD.

BRAND24

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 11817/V, SR 27500, FEC 5/6, norma DVB-S2/8PSK, kódování Conax, Irdeto a CryptoWorks

360 TB CZ info by Lukáš Polák

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).