Hlavní navigace

Útok na Óčko slovenské televizi musiq1 nevyšel, o půlnoci ukončí vysílání

14. 2. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Projekt působil v prvních letech progresivně. Na jeden z ročníků výročních hudebních cen si vedení televize pozvalo jako moderátorku Eden Harel, jednu z tváří stanice MTV devadesátých let.

Vysílání slovenského hudebního kanálu musiq1 o půlnoci z dneška na zítřek skončí. Provozovatel stanice, společnost Telemone, o tom informuje diváky prostřednictvím informační lišty, která se dnes pravidelně objevuje ve vysílání. Tematický kanál v ní mimo jiné vyjmenovává své úspěchy, jako bylo pořádání výročních hudebních cen, výjezdní akce musiq1 cirkus a další. Ukončení vysílání může být pro někoho překvapivé, ale není rozhodně nelogické. musiq1 v posledních letech výrazně omezila své aktivity, novinářům přestala již před lety posílat tiskové zprávy a taktéž omezila výrobu původních pořadů.

musiq1 avizuje ukončení vysílání v informační liště
Autor: repro foto musiq1

musiq1 avizuje ukončení vysílání v informační liště

Z ARCHIVU: Slovenský hudební kanál musiq1 začal vysílat v širokoúhlém formátu 16:9

musiq1 odstartovala v roce 2008 a byla regulována slovenskou Radou pro vysílání a retransmisi (RVR), tamní obdobou naší Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). V prvních letech to skutečně vypadalo, že se rodí hráč, s nímž musí konkurence na trhu počítat. Své hudební ceny pojala televize ve velkolepém stylu. Na jeden z ročníků si pozval management moderátorku Eden Harel, která byla především ikonou diváků MTV, kteří vyrůstali v devadesátých letech. Televize ale postupně upadala a zbylo z ní v podstatě pouze torzo původního projektu. Šanci zaútočit na konkurenční Óčko musiq1 dávno promeškala.

Tipy C

Počet fanoušků musiq1 na Facebooku se blížil k 50 tisícům, ale většina z nich byly takzvané "mrtvé duše". Odezva na profilu byla v reálu minimální.
Autor: repro foto Facebook musiq1

Počet fanoušků musiq1 na Facebooku se blížil k 50 tisícům, ale většina z nich byly takzvané „mrtvé duše“. Odezva na profilu byla v reálu minimální.

ČTĚTE TAKÉ: Eden Harel, legendární VJ MTV, míří na slovenskou musiq1

Televize byla zprvu výjimečná i množstvím vysílaných klipů slovenských interpretů a skupin. Kromě nich měli ve vysílání prostor i rozhovory s umělci, jejich profily a informace o aktuálním dění na domácí i světové hudební scéně.Takto vzniká funkční platforma pro mladé hudebníky, kteří mohou prezentovat svoji tvorbu a zároveň získávají zpětnou vazbu.Z tohoto pohledu je musiq1 zajímavá nejen pro diváky, ale i tvůrci, napsal na dnes již neexistujícím webu televize management musiq1, jenž byla mimo jiné i součástí nabídky kabelového operátora UPC Česká republika. Program vysílal nekódovaně na satelitu Thor.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).