Hlavní navigace

Slavie a Sparta trhala na O2 TV všechny předchozí rekordy

22. 9. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: O2 TV
Nejen o technickém zázemí, ale i výhledech na 4K a HDR si můžete přečíst v dnešním hlavním článku. Na tomto místě se podívejme na nějaké ty milníky.

Derby pražských „S“ mohli diváci sledovat na stanicích O2 TV Sport, O2 TV Fotbal a O2 TV Free. Utkání bylo dostupné nejen přes set-top boxy v domácnostech, ale také na webu, přes mobilní aplikaci a rovněž i ve více než 1200 restauracích.

Během nedělního živého vysílání si odbyla premiéru i nová virtuální grafika, díky které byly například úvodní sestavy zobrazeny ve speciálním 3D režimu (můžete je vidět ve fotogalerii níže). Tuto novinku jsme na O2 TV Sport nasadili vůbec poprvé. Pozitivní reakce veřejnosti nás mile překvapily, takže uvažujeme, že tuto grafiku využijeme i při dalších zápasech HET ligy, říká Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport.

K TÉMATU: Na nedělní pražské derby nasadilo O2 TV poprvé v české lize patnáct kamer

Fotogalerie ze zázemí přenosu O2 TV

O2 TV odvysílá druhou řadu zápasnické reality show Oktagon

Pražské derby bylo u O2 TV nejsledovanějším přenosem v historii celé internetové televize. Přímý přenos sledovalo celkem 239 tisíc diváků a historický rekord padl i v objemu přenesených dat a také v prodeji balíčku O2 TV Sport na den, který přijde na 69 Kč.

BRAND24

Celkem zápas v O2 TV vidělo 239 tisíc diváků, čímž jsme překonali rekord z jarního derby. Milník padl také při prodeji denního tarifu a v objemu dat, která přes aplikaci a mobilní vysílání v neděli od 17:30 hodin protekla sítí O2. Maximální přenosová rychlost dosáhla 153 Gb/s, což je o 66 % více než při jarním derby, prozradil David Duroň, ředitel O2 TV.

Digitální televize O2 TV se chlubí 260 tisíci aktivními set-top boxy a podle operátora ještě kolem 50 000 diváků sleduje vysílání pravidelně v restauracích čepujících piva Plzeňského Prazdroje a Staropramenu. O2 TV tak udává celkový počet aktivních zákazníků na 350 tisíc.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).