Hlavní navigace

Úsek bývalého náměstka Rozhlasu Koliandra prověřují auditoři, jasno bude v červnu

27. 5. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

„K odvolání pana Koliandra mě vedly velmi závažné důvody, které v tuto chvíli nemohu sdělit. Šlo o absolutní ztrátu důvěry,“ řekl dnes radním Českého rozhlasu Peter Duhan.

Úsek pro správu a provoz Českého rozhlasu, který do začátku tohoto měsíce, konkrétně do 4. května, vedl náměstek generálního ředitele Michal Koliandr, v současné době prochází podrobným auditem, který by měl dát obraz o celém fungování této sekce. Na dnešním veřejném zasedání o tom informoval šéf veřejnoprávního média Peter Duhan. V průběhu měsíce června vám chci poskytnout více informaci. S vypořádáním auditu budu hotov ke konci téhož měsíce. O veškerých důvodech odvolání pana Koliandra tedy budu informoval v červenci, řekl radním Duhan.

K TÉMATU: Náměstek šéfa Českého rozhlasu Koliandr nečekaně skončil, Peter Duhan ho odvolal

Šéf Českého rozhlasu pochopitelně ví, proč dnes již bývalého náměstka odvolal, ale chce mít na svoji obhajobu připraveny nezvratné podklady. K odvolání pana Koliandra mě vedly velmi závažné důvody a tyto důvody skutečně v tuto chvíli nemohu sdělit. Věřte mi, že šlo o absolutní ztrátu důvěry, kterou jsem k panu náměstkovi měl. Jsou věci, které v tuto chvíli opravdu nemohu sdělit, i když bych to velice rád udělal. Počkejte si do července, konstatoval generální ředitel Českého rozhlasu, který si je dle svých slov velmi dobře vědom významu celé této sekce, a proto vedením této sekce pověřil dočasně Tomáše Kollarczyka.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Kollarczyk vystřídá v Českém rozhlase náměstka správy a provozu Koliandra

Duhan už podle svých slov některé kroky v souvislosti s Koliandrovým odchodem učinil. Veřejné zakázky bude například nově řešit právní oddělení pod přímým dohledem generálního ředitele. Od 1. června dojde také ke sloučení úseků techniky a informačních technologií. Výběru budoucího náměstka by měla být věnována podle radního Ivana Tesaře zvýšená péče. Tesař upozornil, že půjde o čtvrtého náměstka této sekce za poslední čtyři roky. Jsem si vědom toho, že sekce je klíčová, protože přes ni protéká velké množství peněz. Na výběr náměstka kladu vysoké nároky a opravdu si ho pohlídám, uvedl Duhan

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).