Hlavní navigace

UPC spouští podporu pro Chromecast a Apple TV a umožní vzdálené nahrávání

4. 5. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Uživatelé mobilní televize Horizon Go budou moci sdílet až 123 programů, z toho padesát v HD, skrze zařízení Chromecast a Apple TV do jakéhokoli televizoru s HDMI vstupem.

Další květnovou novinkou je funkce vzdáleného nahrávání, která umožňuje nahrávat pořady jak z mobilních zařízení, tak z webové stránky www.horizon.tv. Nahrané pořady je pak možné přehrát na HD DVR Mediaboxech. Uživatelé mobilní televize Horizon Go od UPC týdně zhlédnou kolem půl milionu pořadů.

Nová verze aplikace mobilní televize Horizon Go, kterou si lze stáhnout z Google Play (verze 2.3.2) nebo z Apple Store (verze 2.3.2), umožňuje streaming obsahu na televizní obrazovku. Stačí HDMI kabelem připojit k televizi zařízení Chromecast od Googlu, stáhnout si do mobilu nebo tabletu aplikaci Chromecast a spárovat. Při spuštění vysílání v Horizon Go se na mobilním zařízení objeví ikona, která zahájí přehrávání v televizoru. Pro správné fungování služby je nutné mít obě zařízení připojena na stejné Wi-Fi síti.

BRAND24

Horizon Go umožňuje streaming na televizní obrazovku také díky technologii AirPlay, kterou disponuje zařízení Apple TV od Applu. Opět postačí připojení zařízení do HDMI portu televizoru a spárování s iPhonem nebo iPadem na shodné Wi-Fi síti. Podpora Chromecastu a Apple TV v aplikaci Horizon Go umožní našim zákazníkům sledovat vysílání na velké obrazovce, kdekoli, kde bude dostupná Wi-Fi síť. Bez set-top boxu tak mohou sledovat až 123 programů například u přátel, na chalupě nebo na druhém a třetím televizoru ve svém bytě, popisuje novou funkci Horizon Go marketingový ředitel UPC Jan Kohout.

Vzdálené nahrávání na Horizon Go

Funkce vzdálené nahrávání umožňuje nahrávání pořadů, které jsou aktuálně vysílány (a mají déle než 5 minut do konce) nebo budou vysílány v budoucnu (až sedm dní dopředu). Nastavení nahrávání probíhá přes aplikaci mobilní televize Horizon Go nebo přes web www.horizon.tv. Zde stačí vybrat pořad, který chce divák nahrát, a spustit nahrávání. Nahrávky se ukládají na HD DVR Mediaboxech s integrovaným pevným diskem s kapacitou až 300 hodin. Funkci vzdáleného nahrávání lze využít i mimo území České republiky.


Autor: UPC

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).