Hlavní navigace

UPC kvůli problémům Eurosportu dočasně převádí jeho HD verzi do SD kvality

19. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Eurosport a Eurosport 2 s českým komentářem mají už třetí den problémy s distribuční trasou přes satelit Hot Bird 13. Transpondéry této družice ruší hackeři ze Sýrie.

Výpadky placených sportovních kanálů Eurosport a Eurosport 2 s českou audio stopou, které od středy způsobují dosud neznámí narušitelé satelitní distribuční trasy lokalizovaní v Sýrii, vedly největší kabelovou společnost v Česku, UPC, k nezvyklému kroku. Začala do svých sítí přebírat signál Eurosportu HD a Eurosportu 2 HD, jichž se výpadky nedotkly, a převádí je do standardního rozlišení obrazu. Diváci tak mají oba programy bez výpadků, ale u jejich loga je přídomek HD, ačkoli nejde o vysílání ve vysokém rozlišení.

K TÉMATU: Piráti odřízli českou verzi Eurosportu na půl dne od distribučního satelitu Hotbird

“Možná jste zaznamenali, že některé programy více kostičkují a obraz a zvuk vypadává. Důvodem je pirátské vysílání ve stejných satelitních pásmech. Eurosport a Eutelsat situaci řeší, nicméně UPC přichází s malým testem. Převedeme nerušený signál Eurosportu HD (a Eurosportu 2 HD) do standardního rozlišení a dočasně nimi nahradíme rušené verze Eurosportů,“ upozornila UPC na svém webu. „Programy tak budou k dispozici pro všechny klienty UPC s programovými nabídkami Komfort a Standard a na všech zařízeních (tedy také na základních stříbrných boxech Handan a DVR) bez rušení.“

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: České Eurosporty se stále potýkají s výpadky, bez problémů jsou pouze HD verze

Jediným omezením je vysílání výhradně s českou audio stopou. „Satelitní vysílání nadále monitorujeme. Jakmile dojde k nápravě a vysílání nebude rušeno, budou oba programy Eurosportu přijímány z původních pozic,“ slíbila UPC.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).