Hlavní navigace

Názory k článku Ultra HD vysílání v praxi – švýcarská IPTV služba Swisscom 2.0 jako možný vzor

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 8. 2016 12:32

    Nodar

    konstatovat že pro Švýcara je 7.000Kč za TV snesitelné je jedna věc, druhá je to že to zmiňované zboží u nás stojí sice stejně jako v CH, ale místo Skotské za 6.000Kč si kupujeme Ferneta. Prostě srovnání o ničem. Oni budou mít VŽDY ty služby lepší a díky masovosti (německy hovořící země & česky) to budou mít zároveň i levnější. Náš ligový sportovní UHD kanál NIKDY nevygeneruje stejné peníze, jako ten z Bundesligy. A tenhle jednoduchý fakt nikdy nikdo nezmiňuje, jen nadává jak jsme na tom špatně ... a proto na ty řeči o kvalitních silnicích (z německých daní) nebo o potravinách v Lídlu (z německých důchodů) začínám být trochu citlivý. Každý řekne A a nikdy neřekne B. Až už nebudeme montovat pro Němce, ale budeme vyvážet naše česká auta jako Porsche do celého světa, bude i ten stav v TV nabídce lepší :-(.

    Těch 700 nic neznamená, je to jen desetina z těch 7.000 podobně jako vypadají naše výdělky a z mého pohledu limit kolik by dal našinec za TOP nabídku TV programů.

  • 25. 8. 2016 9:50

    Nodar

    Samozřejmě jsem byl zvědavý na cenu a když jsem se k ní dočetl, fakt jsem zíral. Co už jsem chápal míň bylo to porovnávání platů. Každý přece víme, že pro Švýcara je to stravitelnější částka, než pro Čecha. Ale jestli takovou službu budeme teď hned chtít, nepůjde to tak že nám ji někdo nabídne za 700 Kč úměrně k našim platům, protože celou tu technologii budeme kupovat za stejné prachy jako Švýcaři. Jediná možnost je začít vydělávat jako oni. Což bude tuším v poněkud delším časovém horizontu (nikdy?), než třeba to nasazení HEVC v pozemáku :-).
    Na druhou stranu tohle jsou pionýři a ti prošlapávají zarostré cestičky, když počkáme, budeme to mít za pár let i za těch 700 Kč ...

  • 25. 8. 2016 10:05

    Rogue 11

    Vždyť si vlastně odpovídáte sám. Kdybych jen napsal, že služba je v přepočtu za 7k českých, strhla by se zcela jistě bouře typu, kdo si to může dovolit a proč to sem vůbec tahám.
    Proto srovnání průměrného platu Švýcara a Čecha. A podíval jste se vůbec co dostane za svoje franky švýcar a za svoje kačky čech??
    Ve Švýcarsku existuje i služba Flashcable, kde vám pronajmou Arris 1113 a v základu dostanete 200 programů. Podmínky stejné jako u T-M, síť nesíť připojíte kdekoliv k internetu a jedete. A cena: v přepočtu 500,- Kč...
    Kde jste prosím přišel k těm 700 Kč, které zmiňujete dokonce dvakrát?

  • 25. 8. 2016 13:35

    Rogue 11

    Já ale nenadávám, jak jsme na tom špatně. A nejdřív bychom museli mít nějaká "česká" auta, která bychom mohli vyvážet. Ale to je už OT

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).