Hlavní navigace

TV Regina: na satelit se chceme vrátit

27. 10. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Televize Regina se chce vrátit na satelit, nebude to ale v termínu, který původně deklarovala.

Minulý týden ve středu přerušila na satelitu Astra 23,5 své vysílání TV Regina. Do dnešního dne nebylo vysílání obnoveno a je přítomna pouze černá obrazovka s proužkem, který říká: Z technicko-provozních důvodů na straně TV Regina je vysílání dočasně přerušeno.

Příčinou podle jednatele Jana Saavedry ze společnosti Saavedramedia, která TV Regina provozuje, šlo o havárii elektrického proudu. Minulý týden Saavedra sliboval serveru DigiZone obnovu vysílání do konce tohoto týdne.

PSALI JSME: TV Regina dočasně nevysílá na satelitu Astra 3B

Dnes se Saavedra vyjádřil, že TV Regina návrat na satelit rozhodně plánuje, ovšem nedostojí svému původnímu slibu obnovit vysílání do konce tohoto týdne. Nyní plánuje obnovu vysílání do konce týdne příštího s tím, že si myslí, že již ve středu příštího týdne by se mohli satelitní diváci opětovného vysílání TV Regina dočkat.

V případě zprovoznění by byla stanice přístupna v režimu FTA, tedy volně bez nutnosti vlastnit jakoukoliv dekódovací kartu či platit servisní poplatek.

UX DAy - tip 2

Diváci v Praze a Střeních Čechách by měli vysílání naladit na kanále 46 regionálního multiplexu 4 u operátora Prague Digital TV.

Základní programové specifikace dle licence uvádějí, že by mělo jít o „poradenství a vzdělávání zajímavou, zábavnou formou, životní styl, volnočasové aktivity, zábavu a talk-show“. Zajímavostí také je, že ve většině pořadů se objevují přímo jednatelé provozovatele, Jan Saavedra a Ivana Regina Kupcová Sádlová, včetně například pořadu Karty, hvězdy radí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se dlouhodobě zajímá o film a televizní vysílání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).