Hlavní navigace

TV Noe by se mohla opět objevit v pražském pozemním vysílání. Má zájem o kanál 46

27. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Po více než dvou letech by se do pozemního digitálního vysílání v Praze mohla vrátit křesťanská televize Noe. Nabídku od nového provozovatele Regionální stě 4 už dostala.

Vážným kandidátem na vstup do pražské zemské Regionální sítě 4 je křesťanská televize Noe. Televize sice ještě jednání o vstupu do tohoto multiplexu nezačala, ale vážně o nich uvažuje. Serveru DigiZone.cz to potvrdil generální ředitel stanice Leoš Ryška. Další podmínky zatím nepadly, stejně jako cena. Ta pro nás bude pochopitelně rozhodující, uvedl Ryška. TV Noe se běžnému financování ostatních programů vymyká. Funguje totiž díky darům od samotných diváků.

K TÉMATU: Praha bude mít nový regionální multiplex. Od října do něj přechází TV Metropol

TV Noe už v pozemním vysílání na kanálu 46 byla šířena, ale o tuto možnost přišla. Původnímu majiteli, společnosti Czech Digital Group (CDG), totiž sebral kmitočtový příděl Český telekomunikační úřad (ČTÚ). Došlo k tomu proto, že CDG vysílala v Praze hned na dvou kanálech, a ČTÚ to považoval  za plýtvání kmitočtovým spektrem. Operátorovi tedy nadále zůstala pouze možnost vysílat v hlavním městě a středních Čechách na kanálu 59 (vysílače Žižkov a Cukrák).

BRAND24

Z ARCHIVU: Praha přišla o dva digitální programy: Primu HD a televizi Noe

Několik měsíců jsme se vzpamatovávali z toho, že jsme přišli o možnost vysílat pozemně, řekl DigiZone.cz Ryška. Stále nám stoupá sledovanost a určitě bychom tam rádi jednali o vstupu do tohoto multiplexu (Regionální síť 4, pozn. red.). Diváci se nás často ptají, kdy budeme opět pozemně, uvedl generální ředitel TV Noe. Řada lidí si ale podle jeho slov našla tuto stanici na satelitu Astra. Pokud vstoupíme do DVB-T, budeme ho muset z darů ufinancovat, uvedl Leoš Ryška.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).