Hlavní navigace

TV Morava získala licenci pro samostatné DVB-T vysílání v Olomouckém kraji

20. 6. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Regionální stanice dosud využívala vysílací okna v celoplošném programu Prima love, který vysílá v multiplexu 3. Nyní přejde na vlastní programovou pozici v multiplexu 4.

Licenci pro samostatné pozemní digitální vysílání v Olomouckém kraji získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) olomoucká TV Morava. Stanice dosud vysílala v regionálním oknu celoplošného programu Prima love v multiplexu 3, nedávno se ale dohodla na přechodu do celoplošného multiplexu 4, v němž dostane vlastní programovou pozici na Olomoucku. V žádosti o novou vysílací licenci svůj program charakterizuje jako „zpravodajsko-publicistický, informační a zábavný zaměřený především na regionální vysílání“.

BRAND24

K TÉMATU: Televize Morava začala testovat v zemském multiplexu 4 na Olomoucku

TV Morava v minulosti patřila do regionální sítě R1, již vlastnila televize Prima. Poté, co Prima vrátila vysílací licenci pro svůj hlavní kanál a začala jej vysílat na základě nového oprávnění, které neobsahovalo povinnost umožňovat vstup regionálním televizím (stanovenou z dob analogového vysílání), využila TV Morava jako jedna z dvou regionálních stanic (vedle TV Vysočina) nabídku Primy na vysílání v regionálních oknech Primy love. V multiplexu 4 však bude mít samostatnou vlastní programovou pozici. Prodej reklamních časů na TV Morava zajišťuje agentura Czech Regio TV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).