Hlavní navigace

TV Metropol bude vysílat pod novou licencí, platnost stávající skončí k 1. červenci

12. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Televize pomalu najíždí na standardní režim. Do programu zařadila magazíny Víkend a Týden v Praze, ve vysílání se objeví časem i některé tváře známé z původní Metropole.

Pražská televize Metropol, respektive její nový vlastník, vydavatelství Mladá fronta, požádal Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o vydání nové licence. Zpravodajské agentuře ČTK to sdělila předsedkyně RRTV Kateřina Kalistová. TV Metropol zároveň vrací pod stejnojmenným provozovatelem licenci stávající, která vyprší v polovině letošního roku. Dne 9. dubna 2013 bylo RRTV doručeno oznámení provozovatele Metropol TV o ukončení vysílání programu Metropol k 1. červenci 2013, čímž platnost licence zanikne, potvrdila Kalistová.

K TÉMATU: TV Metropol se přestěhovala do Modřan a obnovila aktuální zprávy z Prahy

V praxi tak Mladá fronta převezme především obchodní značku. PR manažerka Mladé fronty Pavlína Míčová pro DigiZone.cz začátkem týdne uvedla, že televize se přestěhovala do prostor vydavatelství v pražských Modřanech a objeví se v ní i část tváří z původní Metropole. Společnost MF TV s.r.o. se společností Metropol TV, s.r.o. nemá žádný právní vztah, sdělila pro ČTK Míčová. Metropoli hrozil zánik poté, co se dostala do finančních problémů, které souvisely se situací vzniklou okolo jejího majitele, miliardáře Luboše Měkoty. Tomu byl zabaven majetek. Měkota následně nečekaně zemřel.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: U studia pražské TV Metropol se objevila cedule s nabídkou pronájmu

Zatímco celoplošná stanice Pětka, která se charakterizovala jako „televize plná české zábavy“, 4. února vysílání ukončila, Metropol bude pokračovat dál, ovšem, jak již bylo řečeno, pod novým vlastníkem. Společnost Metropol TV s.r.o., která doposud provozovala pražskou televizní stanici Metropol, vznikla na podzim roku 2010. Na jaře 2011 vstoupil do společnosti miliardář Měkota. Televize zahájila šíření prostřednictvím multiplexu 4 (tehdy byla provozovatelem Telefónica O2), později se objevila v multiplexu 3 a koncem loňského roku přesídlila do nově vzniklé Regionální sítě 4. Program je také součástí nabídek kabelových a IPTV operátorů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).