Hlavní navigace

TV Barrandov stáhne historický seriál Velkolepé století, neodvysílá ho až do konce

9. 11. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Od 15. listopadu seriál nahradí starší francouzské filmy. Televize nepočítá s tím, že by zbylé díly Velkolepého století odvysílala v jiném čase.

Příznivce historického tureckého seriálu Velkolepé století rozčarovalo rozhodnutí televize Barrandov stáhnout tuto ságu z vysílání ještě před jejím dokončením. Barrandov od příštího čtvrtka 15. listopadu seriál nahradí staršími francouzskými filmy, v tento konkrétní den první částí dobrodužného filmu Hrabě Monte Christo z roku 1955. I na další čtvrtky televize počítá se zahraničními snímky, především francouzskými archivními filmy.

K TÉMATU: Barrandov nabídne turecký seriál Velkolepé století. Hraje v něm „Onur“

„Velice se vám tímto omlouváme, ale seriál Velkolepé století bude předčasně ukončen, pro jeho velmi nízkou sledovanost. Jako soukromá TV je pro nás sledovanost pořadu velmi podstatná. V případě seriálu Velkolepé století bohužel sledovanost stále klesala,” sdělila divákům na oficiální stránce TV Barrandov na sociální síti Facebook Pavlína Němečková z této televize. Velkolepé století si získalo příznivce zejména díky herci Halitu Ergençovi, představiteli Onura z telenovely Tisíc a jedna noc, který v Česku vysílala Nova.

ČTĚTE TAKÉ: Nové vedení Barrandova ruší Politickou střelnici, satirický pořad Zuzany Bubílkové

Barrandov už dříve vysílání tohoto seriálu omezil, když zrušil původní nasazení dvou dílů Velkolepého století za sebou. Poslední týdny nabízel jen jeden díl od 20 hodin a po něm následoval zahraniční film. Díl, který Barrandov odvysílal tento týden a podle rozhodnutí vedení televize byl poslední, zaujal v průměru 147 tisíc dospělých diváků, což představovalo 3,60 procenta publika. Barrandov má ale ambici udržet si podíl okolo pěti procent a ještě ho zvýšit, což se Velkolepému století v přímé konkurenci s Ordinací v růžové zahradě 2 na Nově nedařilo.

Tipy C

NAPSALI JSME: První změny programu TV Barrandov pod novým vedením: končí Sindibád a MacGyver

Nejde o první velkou programovou změnu po zářijovém nástupu nového vedení TV Barrandov. Už dříve na této televizi skončil všednodenní podvečerní seriál MacGyver, sobotní dobrodružný seriál Sindibád se stěhoval z 20 hodin do dopoledních časů a po dočasné náhradě v podobě repríz speciálních dílů loňské show To byl náš hit do jeho původního času televize nasadila slovenský pořad Legendy popu, který minulý týden napoprvé divácky úplně propadl. Z obrazovky rovněž mizí původní zábavný pořad Politická střelnice Zuzany Bubílkové.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).