Hlavní navigace

Telka od Novy může snížit podíl nezávislé evropské tvorby ve vysílání

6. 2. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Tematický program je zatím poslední stanicí z portfolia mediální skupiny Nova, která byla spuštěna. Světlo světa spatřil kanál loni 22. února, vysílá především archivní seriály a soutěže.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním zasedání schválila mediální skupině Nova snížení podílu nezávislé evropské tvorby na jejím tematickém programu Telka. Vyplývá to z tiskové zprávy, kterou dnes regulátor zveřejnil. Rada vydává provozovateli CET 21 (…) souhlas spočívající ve snížení podílu vysílacího času vyhrazeného pro vysílání evropských děl vyrobených nezávislými výrobci z původních nejméně 10% na nejméně 3%, uvedla ve svém zápisu rada. Tuto žádost adresoval provozovatel kanálu Telka regulátorovi v polovině minulého měsíce.

BRAND24

GLOSA: Telka: opravdu divákům chyběly staré zábavné pořady TV Nova?

Televizní divák, který vyhledává evropskou nezávislou tvorbu, si přijde na své v dohledné době prostřednictvím placené televize. Na českýslovenský trh míří nová stanice Filmbox Arthouse, na jejíž existenci upozornil server DigiZone.cz už loni. Stojí za ní firma Filmbox International, která přímo podléhá filmové a distribuční společnosti SPI International. Program už je možné sledovat například prostřednictvím služby Filmbox Live. Evropské nezávislé tvorbě se částečně věnuje i stanice Film Europe podnikatele Ivana Hronce a částečně i Cinemax. Z volně šířených programů je pak viditelná mimo jiné na ČT art.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).