Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Zlaté rybky, Rudý úsvit a Hrdost a sláva

28. 6. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Dvojka, 20:10 – dokument Císař František Josef a první světová válka – Pořad zachycuje nejdůležitější historická fakta a období války, která je ještě dokreslena žijícími svědky. (Rakousko, 2009)

  • Prima Max, 20:15 – akční film Rudý úsvit: Nová krev – Severokorejská armáda podnikne za pomoci Rusů invazi do USA. Část Spojených států je okupována a jedinou možností odporu je partyzánská válka. Tu vedou i mladí studenti z městečka ve státě Washington. Jejich cílem je paralyzovat korejskou armádu a získat tajné zařízení, díky kterému mají Severokorejci převahu… (Red Dawn, USA, 2012)

  • ČT art, 21:10 – komedie Jmenuji se Oliver Tate – Patnáctiletý Oliver Tate má dva cíle: zachránit manželství svých rodičů za pomoci pečlivě promyšleného plánu a přijít o panictví před svými dalšími narozeninami. Obává se, že jeho matka prožívá románek s new-age pošukem Grahamem, a tak monitoruje dění v rodičovské ložnici podle aktivity přepínače tlumených světel a falšuje sugestivní milostné dopisy matky otci. Zároveň se pokouší dvořit své spolužačce… (Submarine, Velká Británie, USA, 2010)

BRAND24

  • Nova, 21:30 – krimi Zlaté rybky – Policie přijíždí do bytu manželů Nejtkových, kde najdou mrtvou ženu a jejího zraněného manžela v bezvědomí. Vyšetřování se ujímá kapitán Hora, který s kolegy začíná zajišťovat stopy, které by pomohly případ objasnit. Zajímavá je pro Horu například skutečnost, že vrah, který zabil ženu úderem do hlavy a rozbil přitom velké akvárium, pečlivě posbíral zlaté rybičky a umístil je do malého akvária… (Československo, 1977; režie: Otakar Fuka; hrají: Radovan Lukavský, Oldřich Vízner)

  • Nova Cinema, 22:15 – kriminální drama Hrdost a sláva – Odnesli to čtyři poldové: dva jsou mrtví, dva téměř mrtví. Zátah newyorské policie proti překupníkům drog se děsivě zvrtl a detektiv Ray Tierney má na starosti vyšetřování. Má už k případu určité vazby: jeho bratr napadeným policistům velel, jeho švagr, také policajt, s nimi často spolupracoval. Čím víc toho ale objevuje, tím více jsou rodinné vazby podrobovány zkoušce. (Pride and Glory, USA, Německo, 2008; hrají: Colin Farrell, Edward Norton)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).