Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Wyatt Earp, Něco na té Mary je nebo Tobruk

11. 7. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – životopisný western Wyatt Earp – Příběh člověka z časů dobývání Divokého západu, který se již za svého života stal legendou. Spolu se svými bratry křižoval nehostinné pláně amerického Západu a z nevinného, odvážného mladíka milujícího dobrodružství vyrostl v jednoho z nejobávanějších pistolníků, ale také nejuznávanějších ochránců klidu a míru. V jedné téměř zapomenuté bitvě u O.K. Corral se pak ze šerifa Wyatta Earpa stává Earp mstitel. (USA, 1994)

  • Prima Max, 20:00 – romantická komedie Něco na té Mary je – Láska k hezké, chytré, milé a bohaté Mary je nevyhnutelná. Ted o ní snil už na střední škole, a i když mu rovnátka na kráse zrovna nepřidala, vybrala si Mary jako doprovod na maturitní ples právě jeho. Jenže Ted má vedle obludných rovnátek i obludnou smůlu. Po sérii trapasů, které jej potkaly v předvečer té velké události u Mary doma, se rozhodl svou vyvolenou raději už nikdy nespatřit. Uběhlo však třináct let a jeho srdce je stále zraněné nenaplněnou láskou. (There’s Something About Mary, USA, 1998)

  • Kino Barrandov, 20:20 – Kočka a pes – Seržant Alan Parker (Bud Spencer) je na stopě šéfa mafie a všechno, co mu stojí v cestě, jednoduše odstraní. Avšak roztomilý podvodníček nehraje fér hru. Po mnoha rvačkách, mnoha komických situacích, kdy se budete za břicho popadat, všechno nakonec dobře dopadne. Šéf mafie končí za mřížemi a malý podvodníček skončí jako ženáč. (Cane e gatto, Itálie, 1982)

BRAND24

  • ČT art, 21:05 – drama Strom na dřeváky – Vítězný film festivalu v Cannes 1978 natočil režisér Ermanno Olmi s neherci z bergamské oblasti podle vzpomínek svých předků. Jedná se vlastně o rekonstrukci každodenního života v rozlehlé severoitalské usedlosti na konci 19. století. (L’ Albero degli zoccoli,

  • ČT2, 21:45 – válečné drama Tobruk – Druhá světová válka, podzim roku 1941. Do Němci a Italy obleženého města Tobruku v severoafrické Libyi jsou odveleni vojáci 11. východního československého praporu. Mezi nimi i mladý Jiří Pospíchal. Jeho naivní a idealistické představy o hrdinství a válce jsou syrově konfrontovány s nesnesitelným peklem africké pouště, neustálým ohrožením života a všudypřítomnou smrtí. To vše si na něm vybírá svoji krutou daň. (Česko, Slovensko, 2008)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).