Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Mata Hari, Tenkrát na Západě nebo Tichá bolest

19. 9. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – klasický western Tenkrát na Západě – Opuštěná železniční stanice, na které tři muži čekají na příjezd vlaku, je legendárním prologem nejspíše nejslavnějšího westernu v historii. Ty tři poslal bezcitný modrooký pistolník Frank, aby se postarali o muže, který si říká Harmonika a chce si s Frankem vyřídit nějaké staré účty. (Once Upon a Time in the West, Itálie, USA, 1968)

  • Prima Max, 20:00 – akční fantasy Flynn Carsen 2: Návrat do dolů krále Šalamouna – Poté, co Flynn Carsen už jednou zachránil lidstvo, spočívá osud světa opět na jeho bedrech. Záhadná mapa ukazující cestu k legendárním dolům krále Šalamouna je jeho jediným klíčem k posvátné Knize Šalamounově. Když ho přepadnou a o mapu oloupí, vydá se do Maroka, kde potká svůj osud v podobě krásné profesorky. (The Librarian: Return to King Solomon’s Mines, USA, 2006)

  • Jednotka, 20:25 – historické drama Mata Hari (1 a 2/12) – Její skutečné jméno bylo Margareth Geertruida Zelle, ale to skoro nikdo nezná. Za to její přezdívku znamenající v malajštině „oko nového svítání“, tedy slunce, zná prakticky každý. Mata Hari mluvila pěti jazyky a během 1. světové války vstoupila nejen do služeb německé rozvědky, ale také francouzské. Náhodně byla odhalena a při popravě prý její tělo zasáhly pouze tři z dvanácti výstřelů. Bylo jí 41 let a po sobě zanechala dceru, kvůli které všechno dělala. Více v samostatném článku. (Rusko, Portugalsko, 2016)

BRAND24

  • ČT2, 21:55 – drama Tichá bolest – Autobiografický film scenáristy Jiřího Křižana se vrací do padesátých let minulého století, do doby poznamenané lidskými tragédiemi a utrpením. Vypráví baladický příběh chlapce, jehož otec byl v roce 1949 zatčen, odsouzen a popraven jako „třídní nepřítel“. (Československo, 1990)

  • Nova Cinema, 23:20 – krimi Jesse Stone: Radikální změna – Život v Paradise plyne poklidně, i když rozhodně ne k plné spokojenosti policejního náčelníka Jesseho Stona. Ten se obává, že nový vztah jeho bývalé ženy a nedostatek práce povedou k novým problémům s alkoholem, a tak si ze složek nevyřešených zločinů vytáhne patnáct let starý případ. Pustí se do nového vyšetřování a přes skepsi kolegyně nečekaně objeví nové stopy. (Jesse Stone: Sea Change, USA, 2007)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).