Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Hercule Poirot, K-9: Můj přítel se studeným čumákem a Exploze

17. 1. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – akční film Exploze – Americký thriller o tom, že i doušek obyčejné vody může mít smrtelný říz. Pierce Brosnan se pokouší zlikvidovat novou, velmi nebezpečnou výbušninu, která se mísí s vodou. Stačí se napít a začne se aktivovat… (Live Wire, USA, 1992)

  • Prima Max, 20:15 – komedie K-9: Můj přítel se studeným čumákem – Hlavní postavou je poněkud svérázný polda z protidrogového oddělení Mike Dooley, samotář, který kašle na vnitřní směrnice a dělá všechno proto, aby dopadl významného obchodníka z drogami Lymana. Je ve svém snažení tak úspěšný, že se ho Lyman pokusí zabít. Bohužel neúspěšně. Jediným důsledkem je zničený vůz. Protože překupník chystá velký kšeft, požádá o rychlé přidělení nového vozu, aby mohl pokračovat ve sledování. Místo vozu však překvapený policista dostane nového, poněkud netradičního parťáka. (K9, USA, 1989)

  • ČT art, 21:05 – krimi drama Kasandřin sen – Bratři Ian a Terry se topí po krk v dluzích. Nečekanou záchranu jim nabízí bohatý strýček Howard. Věc má však háček. Jeho peníze nemají zrovna nejčistší původ a jeho aktivity jsou předmětem policejního vyšetřování. Ian a Terry by pro něj mohli udělat „laskavost“, za niž se jim štědře odmění. Dokážou bratři odolat nabídce, která je sice za hranicemi legálnosti, zato však velmi lákavá? (Cassandra’s Dream, USA, Velká Británie, 2007)

UX DAy - tip 2

  • ČT1, 21:45 – detektivka Hercule Poirot, Vražda Rogera Ackroyda – Slavný detektiv se s ulehčením odebral na odpočinek a těšil se na chvíle klidu. Brzy ale zjistil, že se mu po někdejších rušných dnech velmi stýská a zahrádkářské experimenty s pěstováním dýní nedokáží vyplnit ospalý běh času ve vesnici Kings Abbot. Když se mu naskytne příležitost podílet se na vyšetřování zločinu, k němuž v místě dojde, je to pro geniálního Belgičana vítané rozptýlení. (The Murder of Roger Ackroyd, Velká Británie, 2000)

  • JOJ Family, 22:15 – katastrofický film Ledová smrt – Na Aljašce probíhají velké klimatické změny. Pod zasněženými vrcholky hor začíná tát věčně zmrzlá půda. Zalidněné údolí může kdykoli zasypat nejen ohromná lavina, ale i ledová záplava. Katastrofa je nevyhnutelná. Zem se otřásá a na povrch uniká nebezpečný plyn. Začíná boj o život pro všechny, kteří se nacházejí nejen na Aljašce. (Ice Quake, Kanada, 2010)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).